Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Audi Hungaria: tizenharmadszor is rekordév

Audi Hungaria: tizenharmadszor is rekordév
Infovilág
Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója a múlt év üzleti adatainak közzétételekor hangoztatta: „Büszkék vagyunk, hogy ismét kiemelkedő pénzügyi mutatókról számolhatunk be. Az Audi Hungaria gazdasági fejlődése tavaly is rendkívül kedvező volt. Vállalatunk a Volkswagen konszern legfőbb motorszállítójaként az előző évben ismét bizonyított, ez főként a vevők igényeit maradéktalanul kielégítő, a legújabb technológiájú benzin- és dízelmotoroknak, továbbá versenyképes gyártási folyamatainak köszönhető“- jelentette ki.

A motorválaszték nagyteljesítményű tízhengeres motorokkal bővült, melyek teljesítménye 320 kW (435 PS), illetve 331 kW (450 PS). Az 5,2 literes, benzinmotorokat FSI- (közvetlen befecskendezési) technikával gyártják az Audi S6 és az Audi S8 számára.

Győrött készülnek az Audi új, középmotoros sportautójához, az R8-hoz motorok és karosszéria-elemek. A 4,2 literes, nyolchengeres FSI-motor új modellje 309 kW (420 PS) teljesítményre képes. Az R8 számára 2006 óta a karosszéria-elemeket – a motorháztetőt, oldalelemet, ajtót és a tetőt – is az Audi Hungariánál gyártják. Az év legfontosabb eseményének számított a második generációs Audi TT Coupé és Roadster sorozatgyártásának a megkezdése.

Az Audi Hungaria Motor Kft. összberuházása, a vállalat 1993-i megalakulásától 2006 végéig, beleértve az aktivált kutatási-fejlesztési tevékenységet is, elérte a 3,088 milliárd eurót (2005 végéig 2,728 ); a növekedés 13%. A beruházásokat elsősorban a termékkínálat bővítésére és az üzemi infrastruktúra további kiépítésére fordították.

Tavaly az Audi Hungaria Motor Kft. átlagosan 5166 (2005: 5052) munkatársat foglalkoztatott. A múlt üzleti év végén a munkatársi létszám 5373 (2005: 5022) volt.

„Legfőbb célunk az idén nemzetközi versenyképességünk erősítése, termelékenységünk növelése, és hogy vevőinknek – miként eddig, ezentúl is – vonzó, kiváló minőségű termékeket tudjunk szállítani. Ehhez megvan a kiválóan képzett, rugalmas csapatunk” – mondta dr. Johannes Roscheck, az Audi Hungaria Motor Kft. pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Címkék