Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Sun tovább erősíti vezető helyét a többszálas processzortechnológiában

A Sun tovább erősíti vezető helyét a többszálas processzortechnológiában
Infovilág
A Rock processzor a Sun következő generációs, csúcskategóriás SPARC CMT-terméke, melynek tervezésénél az alapoktól fogva arra törekedtek, hogy valóra váltsák a többszálas architektúra ígéretes lehetőségeit a csúcskategóriás rendszerekben. Ez a fontos mérföldkő bizonyítja, hogy a Sun jó úton halad a Rock alapú szerverek 2008 második félévére tervezett bemutatása felé.

A Neptune a világ első CMT-re optimalizált ASIC-áramköre, amely egy 10 gigabites, többportos Ethernet hálózati csatoló. A SPARC vagy ×64 alapú többmagos, többszálas rendszerekben a Neptune-tól, a Sun jelenlegi kínálatához képest, mintegy négyszeres alkalmazásszintű teljesítménynövekedést és a versenytársak termékeihez képest jelentősen magasabb átviteli sebességet várnak.

A Sun Fire T2000 továbbfejlesztései: a Sun a 64 gigabájtos memóriaméret támogatásával és az új, gyorsabb, 1,4 gigahertzes UltraSPARC T1 Niagara processzorral javítja Sun Fire T2000 kiszolgálóinak teljesítményét, bővíthetőségét és teljesítmény/fogyasztás mutatóját. A Sun a meglévő és az új rendszerekhez egyaránt kínál 64 gigabájtos memóriatámogatást; a memóriaigényes alkalmazások teljesítménye így akár 20 százalékkal is nőhet, a T2000 szerverek pedig jobban terhelhetők, és több alkalmazást képesek kiszolgálni. Ez különösen ott előnyös, ahol a különböző gépeken működő rendszerek üzemeltetését egyetlen szerverre kívánják összevonni.

Az 1,4 gigahertzes UltraSPARC T1 processzor feldolgozási teljesítménye a korábbi tesztekben 30 százalékkal is túlszárnyalta a jelenlegi 1,2 gigahertzes processzorét. Mindeközben a versenytársak jelenlegi termékeihez képest kétszeres teljesítményt és ötszörös teljesítmény/fogyasztás mutatót ért el a Sun a fejlesztés révén. A helyigényt, fogyasztást és teljesítményt összevető SWaP teljesítmény teszten a konkurenciához képest elért kilencszeres mutató pedig önmagáért beszél. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a felhasználók képesek lesznek áttörni azokat az energiafogyasztási, hűtési és helyigénykorlátokat, amelyekkel ma számos adatközpont küzd. Ezáltal a korszerű többszálas rendszerek szolgáltatásait nagyságrendekkel többen vehetik igénybe, a vállalatok pedig milliókban mérhető megtakarításokat érhetnek el az üzemeltetési költségek tekintetében.

Jól halad a Sun a Niagara 2 fejlesztésével is, és tartani tudja a 2007 második felére tervezett első szállításokat.

Címkék