Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. április 24. Az év 115. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739397. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Dinamikusan növekszik a magyarországi információbiztonsági auditok száma

Infovilág
A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületet 2004-ben magánszemélyek alapították a már 2001 óta együtt dolgozó információbiztonsági szakemberekből álló „BS7799 Értékteremtő munkacsoport” értékeinek továbbvitelére.

A téma iránt növekvő igényt mutatja, hogy a rendezvényen nagyszámú hallgatóság jelent meg. Az egyesületnek fennállása óta sikerült számottevően növelnie tagjainak számát, megnyernie neves hazai és nemzetközi cégek támogatását is. A Hétpecsét már harmadik alkalommal kérte meg a Magyarországon „ISO27001” – korábban BS7799-tanúsítást végző szervezeteket, hogy nyilatkozzanak a sikeresen lezárt auditok számáról.

A 12 magyar auditor cég – amely lefedi a teljes magyar piacot – adataiból kiderül, hogy 65 sikeresen lezárt audit esemény történt már, ami 60%-os növekedés egy év alatt. Fény derült arra is, hogy a tanúsítók közül a magyar piacot az SGS Hungária Kft. uralja 46%-os piaci részesedésével, második helyen a DNV Magyarország Kft. áll 17%-os részesedéssel.

A rendezvényen dr. Ködmön István kitért arra is, hogy Magyarország nemzetközi viszonylatban is jól teljesít e területen (a www.xisec.com oldal szerint is), hiszen világviszonylatban elfoglalt 9. helyével olyan országokat előz meg, mint Franciaország, Norvégia, Svédország, Ausztrália.

Címkék