Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megalapították Győrött is az Audi-intézetet – szerződésben rögzített kapcsolat az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem között

Megalapították Győrött is az Audi-intézetet – szerződésben rögzített kapcsolat az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem között
Infovilág
„Az intézet alapítása hosszú évek intenzív együttműködésének megkoronázása. A tudástranszfer és a tudományos tevékenységben együttműködés minkét fél számára nagyon előnyös“ – mondta Thomas Faustmann az aláíráskor. „Az egyetem számára rendkívüli elismerés, hogy az Audi konszern neves partner egyetemeinek sorába léphettünk. Arra törekszünk, hogy hatékonyan közreműködjünk a vállalat által Magyarországon meghonosított csúcstechnológiák fejlesztésében“ – jelentette ki Szekeres Tamás, az egyetem rektora.

Az intézet alapításával a SZE és az Audi Hungaria közötti kutatási együttműködés tudatosabbá és rendszerezettebbé válik, a tudományos projektek és a modern kutatások még intenzívebb támogatást kapnak. Az együttműködés hozzájárul a vállalat munkatárs-utánpótlásához. Az együttműködésnek köszönhetően az egyetem képzésében nagyobb súlyt kap a gyakorlatra irányultság, továbbá ez a kapcsolat jó alap a részvételre közös nemzetközi projektekben. Az intézet fő tevékenysége az új anyagok és technológiák fejlesztése, valamint e megoldások alkalmazása a motorokban.

A kutatás területén az egyetem szakértői már most is elmélyülten dolgoznak különféle terveken, pl. olyan gyártásirányítási modellen, amely az eddiginél hatékonyabb és rugalmasabb termelést eredményez. Egy másik közösség a megmunkáló és mérési folyamatokat kutatja.

Az új, győri intézet az ez év novemberében alapított Audi Hungaria–BME Intézettel együtt belép az Audi AG német egyetemekkel – így a Müncheni Műszaki Egyetemmel, a nürnberg-erlangeni, a stuttgarti és a karlsruhei egyetemmel, valamint az Ingolstadti Műszaki Főiskolával folytatott tudományos együttműködés sorába.

Az intézmény és a győri iparvállalat kiváló együttműködésének bizonyítéka, hogy az Audi Hungaria minden évben a Széchenyi Egyetemről érkező végzősöket alkalmazza a legnagyobb arányban a pályakezdők közül.

A Széchenyi István Egyetem mérnök-, közgazdász-, jogász-, diplomásápoló-, szociálismunkás- és zenetanár-képzést folytat. Az egyetem szellemi kapacitása, a tudományos minősítéssel rendelkezők aránya színvonalas kutató-fejlesztő tevékenységre teszi alkalmassá az intézményt. Mindezekből következően az egyetem az országosan kiemelkedő fejlettségű Nyugat-Dunántúli Régió meghatározó intézménye, és szorosan kapcsolódik Budapest után a második legerősebb jövedelemtermelési potenciállal rendelkező Győr város és a régió gazdaságához.

Címkék