Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Symantec-felmérés: az üzleti alkalmazások teljesítményének lassulása elveszejtheti az ügyfeleket

Symantec-felmérés: az üzleti alkalmazások teljesítményének lassulása elveszejtheti az ügyfeleket
Infovilág
Most tette közzé a Symantec az üzleti alkalmazások lelassulásának az üzleti teljesítményre, a fogyasztók hűségére, illetve az alkalmazotti morálra gyakorolt hatásait vizsgáló júliusi felmérésének az eredményeit. Az üzleti alkalmazások teljesítményének lassulása gyakran a felhasználó utasításaira adott lassú választ, az üzleti ügyletekben és folyamatokban hosszú késéseket, illetve a weboldalak lassú letöltését eredményezi.

A digitális korban az elérhetőség az egyik legfontosabb követelmény az üzleti folyamatokban. Az információnak bármikor, bárhol hozzáférhetőnek kell lennie – csakúgy, mint a rendszereknek és az alkalmazásoknak, amelyek hozzáférhetővé teszik az információt a végfelhasználók számára.

Az információ-alapú világban az elérhetőség nem csupán az üzemidőről, illetve az üzemszüneti időről szól, hanem a szolgáltatás minőségéről is. Az elérhetőség célja, hogy a felhasználó számára megbízható, idejében történő hozzáférést biztosítson a szükséges adatokhoz és alkalmazásokhoz. Következésképpen, ha a az alkalmazások teljesítménye nem teszi lehetővé, hogy a felhasználó hozzáférjen akkor és ahhoz, amihez szeretne, a felvetődő probléma hatással lesz a felhasználó hatékonyságára, és a szolgáltatás megítélésére. Ha az ügyfelek nem kapják meg azt a szintű szolgáltatást, amelyet elvárnak, üzleti tevékenységüket máshova helyezik át.

Számtalan szervezetnek alapvetővé váltak a web-alapú üzleti alkalmazások az alkalmazottakkal, ügyfelekkel, üzleti partnerekkel folytatott együttműködésben. Közöttük találhatók az üzleti szempontból kritikus folyamatok, mint a pénzügyi és könyvviteli rendszerek, a humán erőforrás és számviteli menedzsment. A felhasználók számára ezek az üzleti alkalmazások adják az alapvető infrastruktúrát az olyan online teékenységek automatizálásához, mint a banki ügyintézés, vásárlás és utazás.

Az akadozó online szolgáltatások költségeit meg kell fizetni. A teljesítményproblémák nem csupán a felhasználók böngészését zavarják meg. Akadályozzák a pénzügyi folyamatokat, csökkentik a felhasználók bizalmát, veszélyeztetik az üzleti szempontból kritikus tevékenységeket és aláássák a vállalat márka imidzsét. A felhasználók türelmetlenek, és számos más módon is vesztegethetik az idejüket, mint hogy web oldalak betöltődésére vagy tranzakciók befejezésére várakozzanak.

A felmérés szerint az IT-csoportok az idejük negyedét az alkalmazások lassulása által okozott problémák megoldásával töltik.

A felmérés megállapította, hogy az IT-csoportok az idejük 24 százalékában az üzleti alkalmazások teljesítményének lassulásával foglalkoznak. Összetett üzleti alkalmazási környezetben a késedelmet azok a változások és frissítések okozzák, amelyek azért történnek, hogy lépést tartsanak a felhasználói igényekkel. A felhasználók mintegy 71 százaléka panaszkodik alkalmanként a lelassult teljesítmény miatt, miközben online alkalmazásokat használnak.
Az IT-szakemberek a felméréskor azt is jelezték, hogy az alkalmazások hozzáférhetősége és teljesítménye szoros kapcsolatban áll az ügyfelek elégedettségével. Az IT-menedzserek háromnegyede szerint az ismétlődő késések hatással vannak az ügyfelek vállalat iránti hűségére.

Az üzleti alkalmazások teljesítményének lassulása hatással van az alkalmazottak teljesítményére és hangulatára.

Az üzleti felhasználók többsége, mintegy 72 százaléka kis arányban használ belső – költségjelentéssel, szolgáltatásokkal és utazással kapcsolatos – alkalmazásokat. A tanulmány megállapításaiból az is kiderül, hogy az alkalmazások lassulása hatással van az alkalmazottak teljesítményére és hangulatára. Az üzleti felhasználók 86 százaléka mondta, hogy a folyamatos lassulások negatívan hatnak a hangulatukra. Továbbá 93 százalékuk azt is jelezte, hogy a teljesítménnyel kapcsolatos problémák az ő hatékonyságukra is hatással vannak.

A felhasználók körében végzett felmérés szerint a folyamatos késedelmek a fogyasztói hűségre is hatással vannak.

A felhasználók hetente mintegy 30 órát töltenek az internet munka illetve üzleti célú használatával. A 200 megkérdezett 93 százaléka vásárol az interneten keresztül. Közülük mintegy 86 százalék jelezte, hogy az olyan tranzakciók során, mint a vásárlás, utazással és banki ügyletekkel kapcsolatos ügyintézés tapasztalt késedelem befolyással van a szolgáltatóba vetett bizalmukra. Háromnegyedük kis vagy jelentős mértékű bizalomcsökkenést jelzett, 9 százalékuk pedig teljes mértékben bizalmatlanná válik a hosszú késedelmek miatt. 18 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy a lassuló online szolgáltatások miatt áttérnének a konkurencia szolgáltatásaira vagy felhagynának a tranzakciókkal.

A Symantec az Applied Research céget bízta meg a júliusi felméréssel. A válaszadók között a világ minden részéről 200 IT-szakember, 200 végfelhasználó, 1000 szervezet, és 200 észak-amerikai felhasználó szerepelt.

Címkék