Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ügyfelek elvesztésével járhat az üzleti alkalmazások teljesítményének lassulása

Infovilág
A Symantec megjelentette 2006 júliusában, az üzleti alkalmazások lelassulásának az üzleti teljesítményre, a fogyasztók hűségére, illetve az alkalmazotti morálra gyakorolt hatásairól végzett felmérésének eredményeit. Az üzleti alkalmazások teljesítményének lassulása gyakran a felhasználó utasításaira adott lassú reakciót, az üzleti tranzakciókban és folyamatokban hosszú késéseket, illetve a weboldalak lassú letöltését eredményezi.

A digitális korban az elérhetőség az egyik-legfontosabb alapelv az üzleti folyamatokban. Az információnak bármikor, bárhol hozzáférhetőnek kell lennie – csakúgy, mint a rendszereknek és az alkalmazásoknak, amelyek hozzáférhetővé teszik az információt a végfelhasználók számára.

A mai rohanó, információ-alapú világban az elérhetőség nem csupán az üzemidőről illetve az üzemszüneti időről szól, hanem a szolgáltatás minőségéről is. Az elérhetőség célja, hogy a felhasználó számára megbízható, időben történő hozzáférést biztosítson a szükséges adatokhoz és alkalmazásokhoz. Következésképpen, ha a az alkalmazások teljesítménye nem teszi lehetővé, hogy a felhasználó hozzáférjen akkor és ahhoz, amihez szeretne, a felmerülő probléma hatással lesz a felhasználó hatékonyságára, és a szolgáltatás megítélésére. Ha az ügyfelek nem kapják meg azt a szintű szolgáltatást, amelyet elvárnak, üzleti tevékenységüket máshova helyezik át.

Számtalan szervezetnek alapvetővé váltak a web-alapú üzleti alkalmazások az alkalmazottakkal, ügyfelekkel, üzleti partnerekkel folytatott együttműködésben. Ezek között találhatók az üzleti szempontból kritikus folyamatok, mint a pénzügyi és könyvviteli rendszerek, a humán erőforrás és számviteli menedzsment. A felhasználók számára ezek az üzleti alkalmazások jelentik az alapvető infrastruktúrát az olyan online tranzakciók automatizálásához mint a banki ügyintézés, vásárlás és utazás.

„Az alkalmazások teljesítményében bekövetkező késések nem csupán a bevételeket tekintve válnak költségessé, hanem az olyan, üzleti szempontból értéket képviselő dolgok esetében is, mint az ügyfelek elégedettsége és márkahűsége” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. „A fogyasztók elvárják, hogy az üzleti alkalmazások egyenletes, folyamatos teljesítményt nyújtsanak. Ezek a megállapítások rávilágítanak, hogy proaktív, végponttól végpontig terjedő teljesítmény menedzsment megoldásokra van szükség, ilyen például az I3, amely pontosan meghatározza az információ-forgalomban történő fennakadásokat, javítja az alkalmazások teljesítményét, valamint növeli az üzleti hatékonyságot.”

Az akadozó online szolgáltatások költségeit meg kell fizetni. A teljesítmény-problémák nem csupán a felhasználók böngészését zavarják meg. Akadályozzák a pénzügyi folyamatokat, csökkentik a felhasználók bizalmát, veszélyeztetik az üzleti szempontból kritikus tevékenységeket és aláássák a vállalat márka imidzsét. A felhasználók türelmetlenek, és számos más módon is vesztegethetik az idejüket, mint hogy web oldalak betöltődésére vagy tranzakciók befejezésére várakozzanak.

A felmérés szerint az IT csoportok idejük 24 százalékát az alkalmazások lassulása által okozott problémák megoldásával töltik
A felmérés megállapította, hogy az IT csoportok idejük 24 százalékában az üzleti alkalmazások teljesítményének lassulásával foglalkoznak. Összetett üzleti alkalmazási környezetben a késedelmet azok a változások és frissítések okozzák, amelyek azért történnek, hogy lépést tartsanak a felhasználói igényekkel. A felhasználók mintegy 71 százaléka panaszkodik alkalmanként a lelassult teljesítmény miatt, miközben online alkalmazásokat használnak.

Az IT szakemberek a felmérés során azt is jelezték, hogy az alkalmazások hozzáférhetősége és teljesítménye szoros kapcsolatban áll az ügyfelek elégedettségével. Az IT menedzserek 76 százaléka szerint az ismétlődő késések hatással vannak az ügyfelek vállalat iránti hűségére.

Az üzleti alkalmazások teljesítményének lassulása hatással van az alkalmazottak teljesítményére és hangulatára

Az üzleti felhasználók többsége, mintegy 72 százaléka kis arányban használ belső alkalmazásokat, úgy mint költségjelentéssel, szolgáltatásokkal és utazással kapcsolatos alkalmazásokat. A tanulmány megállapításaiból az is kiderül, hogy az alkalmazások lassulása hatással van az alkalmazottak teljesítményére és hangulatára. Az üzleti felhasználók 86 százaléka mondta, hogy a folyamatos lassulások negatívan hatnak a hangulatukra. Továbbá 93 százalékuk azt is jelezte, hogy a teljesítménnyel kapcsolatos problémák az ő hatékonyságukra is hatással vannak.

A felhasználók körében végzett felmérés szerint a folyamatos késedelmek a fogyasztói hűségre is hatással vannak

A felhasználók mintegy 30 órát töltenek hetente az internet munka illetve üzleti célú használatával. A 200 megkérdezett 93 százaléka vásárol az interneten keresztül. Közülük mintegy 86 százalék jelezte, hogy az olyan tranzakciók során, mint a vásárlás, utazással és banki ügyletekkel kapcsolatos ügyintézés tapasztalt késedelem befolyással van a szolgáltatóba vetett bizalmukra. Háromnegyedük kis vagy jelentős mértékű bizalomcsökkenést jelzett, 9 százalékuk pedig teljes mértékben bizalmatlanná válik a hosszú késedelmek miatt. 18 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy a lassuló online szolgáltatások miatt áttérnének a konkurencia szolgáltatásaira vagy felhagynának a tranzakciókkal.

A Symantec az Applied Research céget bízta meg a 2006 júliusában végzett felmérés elvégzésével. A válaszadók között 200 IT menedzser, 200 végfelhasználó a világ minden részéről, 1000 szervezet, és 200 észak-amerikai felhasználó szerepelt.

A felmérés alátámasztja, hogy nagy szükség van a végponttól végpontig terjedő alkalmazás teljesítmény menedzsmentre

A Symantec az üzleti szervezeteknek azt javasolja, hogy használjanak megelőző, végponttól végpontig terjedő módszereket az alkalmazás teljesítmény menedzsment során, amelyek segítséget nyújtanak a problémák feltárásában és kijavításában, mielőtt azok hatással lennének az alkalmazás felhasználóinak tapasztalataira. A Symantec i3 a szervezetek számára átfogó teljesítmény-kezelési eszközöket biztosít, amelyek lehetővé teszik, hogy az IT-szakemberek proaktív módon nyomonkövessék, megfigyeljék és észleljék a késéseket a teljes alkalmazási hálózaton keresztül. Hogy a vállalatok fenntartsák infrastruktúrájukat a kritikus adatokhoz való zavartalan hozzáférés hiánya nélkül, az i3 biztosítja a kritikus fontosságú alkalmazások elérhetőségét, és segít a többszintű IT-struktúrán belül kezelni a költségeket és az összetettséget.

A Symantec i3 fontos alkotóeleme a Symantec Data Center Foundation-nek, amely adatvédelmi, tárolás menedzsmenti, szerver menedzsmenti és alkalmazás teljesítmény menedzsmenti megoldások integrált családja. A Symantec Data Center Foundation az egyetlen megoldás, amely lehetővé teszi a nagyvállalatok számára, hogy egyetlen infrastrukturális szoftver felületen keresztül egységesítsék a teljes adatközpontot, amely csökkenti az IT-rendszer összetettségét, megvédi az információkat és alkalmazásokat, növeli a kezelhetőséget és a több felületű tárolás és szerver állomány ellenőrzését, valamint csökkenti a működési költségeket.
Címkék