Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Személyi titkárt kínál a Pannon

Személyi titkárt kínál a Pannon
Infovilág
A minden pontján lekerekített PDA (személyi digitális titkár)-telefon kellemesen kézre álló, a készüléken elhelyezett számos funkciógomb is az egykezes használatot segíti – ilyen a Messaging, az Explorer, az Enter, a hívásindító és megszakító, valamint a menüvezérlők.

A hagyományos PDA-méretekhez képest kisebb, ámde mobiltelefonhoz hasonlítva méretes LCD-kijelző 240×320 képpontos. A 2,8 hüvelyk képátlójú QVGA-megjelenítő részletekben gazdag képet mutat, színvilága kellemes, jól olvasható, ideálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet.

A készülék az új Windows Mobile 5.0 operációs rendszert használja, ennek köszönhető a sokrétű, letisztult menürendszer. A Qtek 9100 tartalmazza a megszokott Microsoft irodai szoftvereket; szerkeszthetünk Word dokumentumokat, Excel táblázatokat hozhatunk létre, SMS/MMS üzeneteket küldhetünk, illetve fogadhatunk, valamint visszatért a Power Point Mobile névre hallgató prezentáció-nézegető.

Ezekben a programokban segítségünkre lehet a beépített, teljes értékű QWERTY billentyűzet, mely a gép oldalából kicsúsztatva vehető használatba. Az új 2005-ös Microsoft operációs rendszernek köszönhetően a billentyűzet kihúzása után a kijelző egyből elfordul 90 fokkal és a készülék fekvő nézőpontban használható. Természetesen egy beépített, teleszkópos "palavesszőt" is rejt a készülékház a ceruzahasználathoz szokottaknak.

A készülék MP3 lejátszóként is funkcionál, gyakorlatilag az összes zene- és videoformátumot kezeli; a két oldalán elhelyezett hangszórók a tökéletes hangzást szolgálják. A beépített 1,3 megapixeles CMOS kamerával képek rögzíthetők, ezen felül a Qtek 9100-es modell videofelvételek rögzítésére is alkalmas.

Adatkommunikáció: választhatunk a GPRS és az igen gyors EDGE technológiák közül; nem hagyták ki a fejlesztők a telefonból az infraportot, a WiFi és a Bluetooth kapcsolatot sem.

Akárcsak a funkciók, a kiegészítők területén is jól felszerelt készülék a Prodigy. A dobozban megtalálható használati kézikönyv, telepítő CD, övre csíptethető bőrtok, álózati töltő, képernyővédő fólia, USB-kábel valamint sztereó headset (hangerőszabályzó és hívásfogadó gombbal). A készülék mellé adott bónusz CD-n megtalálhatók mindazon információk, melyek a termék használatba vételéhez szükségesek, valamint öt, ingyenesen letölthető Pdamill játékprogram.

Címkék