Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egyre többet interneteznek a nők – új hirdetési piac

Egyre többet interneteznek a nők – új hirdetési piac
Infovilág
Földrészünkön a nők heti 9,3 órát töltenek internetezéssel; szívesen működtetik a keresőgépeket és élnek az elektronikus levelezés lehetőségével.

Az EIAA tanulmánya érdekes számokat közöl a kor szerinti megoszlást illetően: a megkérdezettek 74 százaléka 16 és 24 év közötti, s ez a kép merőben elüt az eddigiektől. A tipikus internetezők a közeli múltig a fiatal, magasabb iskolai végzettségű férfiak voltak, ám ha folytatódik a lányok, asszonyok nyomulása, már 2007-ben több nő fog internetezni,, mint férfi.

A reklámipar számára ez üzenet: alkalmazkodnia kell az új célközönséghez, mert eltérőek a nők szörfölési szokásai. Ráadásul az internet mint médium más, kreatívabb lehetőségeket kínál e célcsoportnak elmélyültebb „becserkészéséhez”.

A szakemberek szerint azonban megtévesztő a szebbik nem részvételének ugrásszerű emelkedése az internetezés világában. Ugyanis még mindig viszonylag kevés időt töltenek a gép mellett, nem szólva arról, hogy a szélessávú hozzáférést tekintve még mindig hatalmasak az ellátatlan területek Európában.

Németországban is arra panaszkodnak, hogy másutt sokkal jobb a lefedettség. Annak ellenére, hogy 2005-ben 33,2 százalék internet-használó tért át ott az ADSL-re, ám változatlanul tetemes az ISDN-előfizetők száma – olvasható a www.agof.de honlapon közzétett fejtegetésben.

Címkék