Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A München sztárja, Bana nem bánja

A München sztárja, Bana nem bánja
Infovilág
– Elmerültem a szakirodalomban, és szorgalmasan tanulgattam az izraeli angolt. Nagyon fontosnak tartottam, hogy minél jobban felkészüljek, mert az egész film hitelességét rontotta volna, ha úgy tűnik föl, hogy nem vagyok eléggé izraeli, hanem csak egy ausztrál, akinek semmi köze a történethez – mondta el Bana. (Munich – hazai bemutató: január 26.)


Hetekig alkudozott a varázsdada

Hatalmas megpróbáltatást okozott Emma Thompson számára a Nanny McPhee – A varázsdada című film elkészítése, de nem az volt a fő baja, hogy címszereplőként órákig készült a sminkje, és iszonyatos műfogakat kellett viselnie. A forgatókönyv megírása miatt fájt a leginkább a feje. Az eredeti Nanny McPhee című meseregényben 35 vásott gyermek keseríti meg a szülei életét, míg a varázsdada be nem toppan a házba, és mágikus képességei segítségével rendet nem tesz. Csakhogy a producerek kerek-perec kijelentették: nem hajlandók 35 gyerekszereplők foglalkoztatni, mert az egekbe szöknének a költségek.

– Mondtam, jó, akkor legyen csak 29 gyerek, de erre is csak a fejüket rázták – beszéli az Oscar-díjas színésznő. – Elkezdődött a licit, de lefelé: 17, 13, 11, 9. Itt meg akartam állni, mert úgy gondoltam, ha nincs legalább kilenc gyerek, akkor a film nem lesz érdekes a közönség számára. Aztán rájöttem, hogy még kilenc gyereket sem tudok belepakolni másfél órába, így jutottunk el a héthez, ami végtére is mágikus szám. Aztán kiderült, hogy a gyerekek anyukáját is érdemes „megölni”, mert ez egy kis drámai tónust kölcsönös az egyébként nagyon vicces filmnek, és különben is sokkal szórakoztatóbb, ha egy szerencsétlen özvegy férfi nem bír a rettenetes gyerekekkel. (Nanny McPhee – hazai bemutató: február 16.)

Jól sikerült Nicolas Cage gyereke

Amióta felkerült az internetre az első fotó Nicolas Cage kisbabájáról, a netezők nem győzik csodálkozó üzenetekkel megtölteni a fórumokat. A Superman polgári nevéről elkeresztelt Kal-El Cage ugyanis kifejezetten szép baba! A kis Cage egyetlen apai vonást sem örökölt, viszont annál inkább hasonlít szép arcú édesanyjára, a koreai származású Nicole Kimre. Az még nem derült ki, hogy okos ember lesz-e belőle, de az internetes közvélemény már most bizalmat szavazott neki: az egyik hozzászóló például annak a reményének adott hangot, hogy a kis Cage, ha nagy lesz, talán nem egy képregényhősről nevezi majd el a gyerekét, mint ezt az apja tette ővele.

Nicolas Cage-et legközelebb egy fordulatos vígjátékban, Az időjósban láthatjuk, amely kiérdemelte a kritikusok elismerését, mert a sztár gondosan kidolgozott jellemrajzot ad benne egy olyan emberről, akit a siker a szárnyaira emel, miközben a magánélete romokban hever. (The Weather Man - hazai bemutató: március 2.)

Katie Holmes nem szerelmeskedhet

Az a hír járja Hollywoodban, hogy Tom Cruise kivágatta terhes menyasszonya új filmjéből azt a jelenetet, amelyben Katie Holmes heves lepedőakrobatikát folytat a férfi főszereplővel. A Thank You for Smoking című filmről van szó, amelyet már bemutattak a torontói fesztiválon, és ott még látható volt a meztelen Katie. A filmet viszont most levetítették a Sundance filmfesztiválon is, és a közönség meglepetten konstatálta, hogy akár vasárnapi matiné is lehetne, mert a már híres szerelmes jelenetnek nyoma sincs.

Mindenki arra gondolt, hogy Tom Cruise nem kevés befolyását latba vetve elérte, hogy a számára kellemetlen részt kiszedjék a filmből. A rendező, Jason Reitman egy kacsintás kíséretében csak annyit mondott, hogy a hiány oka technikai probléma, majd a csalódottaknak azt ajánlotta, nézzék meg újra a Rossz álmok című thrillert, mert abban Katie-nek volt egy jelenete, amelyben félmeztelenül szerepelt.

Tom Cruise legközelebb a Mission: Impossible III című szuperprodukció főszerepében lesz látható, és már most borítékolni lehet, hogy Katie Holmes egyetlen jelenetet sem fog kivágatni belőle. (Mission: Impossible III – hazai bemutató: május)

Címkék