Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hogyan írjunk forgatókönyvet? – februárban tanfolyam kezdődik

Infovilág
Játékfilmes és televíziós sorozatírás alapjait sajátíthatja el bárki, aki részt a februárban kezdődő tanfolyamon. A szervezők ígérik: segítenek abban, hogy az ötletből „ütőképes” forgatókönyv legyen.

Szakemberek állítják: a forgatókönyvírás nem az a fajta művészet, amihez valamilyen sejtelmes ihletettség szükséges, hanem megtanulható szakma, komoly szabályokkal és működőképes módszerekkel. Ezek segítenek kibontani a kreativitást, s ennek eredményeképpen a nézők számára is élvezetes, a piacon is eladható filmélmény jöhet létre.

A szombatonként ill. hétköznaponként rendezett kurzus lehetőséget teremt arra, hogy ne csak a játékfilmes és televíziós forgatókönyvírás alapjait sajátíthassuk el az előadásokon. A foglalkozásokon az oktatókkal és hallgatókkal végzett közös kreatív munka keretében a filmötletből először szinopszis lesz, meghatározzuk a karaktereket, majd a treatment közbeiktatásával létrejön a forgatókönyv. Mindezeket a résztvevők „házi feladat” formájában írják meg alkalomról alkalomra. A szervezők azt kérik, hogy csak az jelentkezzen, akiben van szorgalom. „Mindenkit gyakorlati munkára sarkallunk, és mindenki agyát megmozgatjuk!”

Az oktatók:

Krigler Gábor: story editor - Barátok közt 1999-2003, a (folyt. köv.) - Hogyan írjunk tévésorozatot c. könyv szerzője, a Filmművészeti Egyetem oktatója;

Lovas Balázs: a Tesó és Kész cirkusz c. filmek társ-forgatókönyvírója, a 2003-as Magyar Filmszemle legjobb fiatal forgatókönyvírója, a filmhu szerkesztője.

A tanfolyam kezdete: február 18., szombat, illetve február 20., hétfő. A jelentkezést és kérdéseket az alábbi címeken várják a szervezők: a 411 16 70 számú budapesti telefonon, és e-mailben: lovasb@forum.film.hu

Bővebben: http://magyar.film.hu/forgatokonyv

Címkék