Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

2005 legjobb termékei között: a Sun Solaris 10 operációs rendszere és a Java Studio Creator 2

2005 legjobb termékei között: a Sun Solaris 10 operációs rendszere és a Java Studio Creator 2
Infovilág
Az éppen egy évvel ezelőtti megjelenése óta a Solaris 10 operációs rendszer már 49 sebességpróbán állított fel új világrekordot, és több mint 3,6 millió regisztrált licenccel büszkélkedhet. A szoftver nyílt forráskódja az OpenSolaris projekt közösségen keresztül is elérhető. A nyílt fejlesztés eredményeként a Solaris 10 rendszert a Sun-hoz, a Dell-hez, a HP-hoz és az IBM-hez hasonló hardverszállítók széles körének több mint 500, SPARC-os, ×64-es és ×86-os platformja támogatja.

Számos publikáció, ügyfél és partner nyilatkozott már elismerően a Solaris 10-ről és olyan főbb szolgáltatásairól, mint például a Solaris Dynamic Tracing (DTrace) és a Solaris Containers, amelyeket Jason Brooks, az eWeek szakújságírója frappánsan csak így jellemez: „a rendszer egyszerűen lenyűgöző ... szinte virtualizációs funkcionalitással rendelkezik”. Brooks azt is megjegyzi, hogy a Solaris 10-zel „a Sun okosan újra felkarolja az x86-os architektúrát, így az operációs rendszer már a legtöbb szerver és munkaállomás esetében is alkalmazható. A néhány szolgáltatás kivételével teljesen ingyenes Solaris 10-zel a Sun ráadásul feladja a leckét a Red Hatnek, ahol kötelező előfizetni a Red Hat Enterprise Linux szolgáltatásra, akár kéri az ügyfél, akár nem”.

A Solaris Enterprise System másik elemeként megjelent, és hamarosan szintén ingyen letölthető Java Studio Creator 2 szoftvert Peter Coffee, az eWeek szerkesztője „az idei év legvonzóbb fejlesztői terméke” dicsérő jelzővel illette, majd így folytatta: „...az egérműveleteknek köszönhetően a szoftver kezelése a fejlesztők elvárásainak megfelelően kényelmes... Nemcsak a rendeltetésszerű használat során működött hibátlanul, hanem akkor sem jött zavarba, amikor megpróbáltam összezavarni az együttműködő eszközeit.”

A cikk szerint „az eWeek Labs elemzői minden évben több száz termékről mondanak ítéletet. Céljuk, hogy a technológiai döntéshozóknak egyértelmű iránymutatással szolgáljanak az informatika gyorsan változó, törvényi szabályozókkal, biztonsági szempontokkal, versenyképességi problémákkal, költségvetési és személyzeti szabályozókkal, valamint egyéb korlátozó elemekkel teletűzdelt, terepén való tájékozódáshoz.”

Címkék