Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Németország felelősségvállalása a világon – a szövetségi kormány új internet-oldala

Németország felelősségvállalása a világon – a szövetségi kormány új internet-oldala
Infovilág
A középpontban az ENSZ tervezett reformja áll. A szövetségi kormány támogatja a világszervezetet a térségi és világméretű problémák hatékony megoldásában. Az internet-oldal így arról is beszámol, hogy miként vesz részt Németország szerte a világon ENSZ-missziókban a rendőreivel, katonáival és polgári szakértőivel. Az oldal alapvető ismereteket nyújt az Egyesült Nemzetek Szervezetéről és a megújulását szolgáló reformfolyamatról, leírja a millenniumi fejlesztési célokhoz nyújtott német hozzájárulást és bemutatja a Bonnban székelő ENSZ-intézményeket.

A bőséges szöveggyűjtemény mellett a weboldalon számos interaktív anyag is megtalálható. Az oldalra kattintók virtuális pódiumbeszélgetésen elmondhatják véleményüket a világszervezet reformjával kapcsolatban. A „Kérdések és válaszok“ rovat részletesen beszámol az ENSZ reformjával kapcsolatos tervekről. Ezenkívül két világtérkép kínál gyors áttekintést az ENSZ különszervezeteinek bevetéseiről és feladatairól, valamint a német résztvétellel történő béketeremtő és békefenntartó missziókról. Végül a látogatók rejtvényben tehetik próbára az ENSZ-szel kapcsolatos ismereteiket.

Az új internet-oldal elérhető a www.deutschland-uno.de és a www.bundesregierung.de/Politikthemen/-,12060/Vereinte-Nationen.htm címen.

Címkék