Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 8. Az év 129. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739411. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az IDC harmadik éve a Canon fényképezőgépeit minősíti legjobbnak a digitális készülékek európai piacán

Az IDC harmadik éve a Canon fényképezőgépeit minősíti legjobbnak a digitális készülékek európai piacán
Infovilág
Az IDC felmérése alapján a nyugat-európai háztartások csaknem negyedében (ez 38,4 millió háztartás) van digitális fényképezőgép, és 2005-ben további növekedés várható.

Paul Withington, az IDC periféria-forgalmazással foglalkozó európai vezető elemzője elmondta: «2004-ben ismét rohamosan bővült a digitális fényképezőgépek piaca Nyugat-Európában, 2003-hoz képest 58%-kal növekedtek az eladások, és a piacvezető harmadik éve a változatlanul a Canon. A leggyorsabban kétségkívül a digitális tükörreflexes (D-SLR) ágazat; 2003-hoz képest 200%-os növekedést mutatott, ez 733 ezer készülék. Azóta az amatőr fotósok olyan technológiákhoz juthattak, amelyekhez annak előtte csak a professzionális fotósok.»

Az IDC képalkotási előrejelzése a 2004–08 közötti időszakra a digitális fényképezőgépek eladásának további élénkülését jelzi, 2008-ra a digitális formában rögzített, megosztott és kapott képek számának világszerte átlagosan 35%-os növekedéssel számol. A legtöbb digitális képet a fényképezőgépes telefonok terjedésének ellenére továbbra is digitális fényképezőgéppel rögzítik majd.

Címkék