Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

4,5 milliárd forintos Sanyo-beruházás kezdődik Dorogon

Infovilág
A SAanyo Hungary Kft. dorogi telephelye már most Európa legnagyobb újratölthető lítium--ion elemeket gyártó üzeme, a beruházás megvalósulásával egyszersmind a fényelektromos modulok legnagyobb európai gyártója is lesz.

A Sanyo energetikai és ökológiai termékei a vállalat szabadalmaztatott csúcstechnológiáján alapulnak, mely a környezetre jutó terhelést csökkenti. A cég előrejelzése szerint a környezetbarát termékek iránt ugrásszerű keresletnövekedés várható, melynek hajtómotorja a legnagyobb európai piac, Németország.

A napenergiát hasznosító termékek keresletének növekedésére válaszolva, a Sanyo kibővítette a napelem-rendszerek gyártási kapacitását. A Sanyo „HIT” napelemeinek nagyobb a hatékonyságuk, mint a hagyományos kristályos napelem-rendszereknek – magas hőmérsékleten nagyobb teljesítményre képesek.

A Sanyo Electric Company Ltd. a fogyasztói elektronikai cikkeket gyártó globális óriáscégek egyike, amely vezető szerepet játszik a technológiai haladás és megújulás területén. Üzleti tevékenysége széles skálát ölel fel, az audiovizuális és távközlési berendezésektől, az otthoni készülékeken és kereskedelmi berendezéseken át az elektronikus szerkezetekig és elemekig.

A vállalatcsoport világszerte 109 fióküzemet és 67 tagvállalatot számlál; a március 31-én befejeződött üzleti évben a vállalati csoport mérleg szerinti eredménye 23,729 millárd dollárra rúgott.

Címkék