Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A McLaren Mercedes a SAP-pal kapcsol magasabb sebességfokozatba a Formula–1-ben

Infovilág
A McLaren Mercedes az idény minden versenyhétvégéjén hat motort használ, amelynek egyenként 800 kilométert kell futniuk a tesztfutamok, az időmérő edzések és az éles verseny alatt. A Mercedes-Benz sikere nem kis mértékben függ attól, milyen gyorsan és pontosan képes dönteni a különféle alkatrészek újrafelhasználása, cseréje, újragyártása vagy kiselejtezése által. A tervező- és gyártócsapatok, illetve a versenyszemélyzet közötti adatcsere felgyorsításához a Mercedes-Ilmornak meg kell válnia a múlt húsz évben felhalmozott, heterogén rendszereitől. Ez idő alatt a szervezet 25 fős vállalkozásból 500 dolgozót foglalkoztató, nemzetközi vállalattá nőtt. A szervezeti bővülés követése mellett az is fontos szempont volt, hogy az új környezet beilleszthető legyen a Mercedes-Benz Stuttgartban működő Formula–1-es műszaki csapatának erőforrásaiba.

A Mercedes-Ilmor megoldása az itelligence gépkocsigyártó és ­tervező cégek számára kidolgozott, sajátos alkalmazásait, és a mySAP termékéletciklus-kezelő rendszere, a mySAP PLM termékmenedzselési és projektirányítási funkcióit is hasznosítja.

A mySAP All-in-One megoldás révén a Mercedes-Ilmor projektcsapata a tervezéstől és gyártástól kezdve a tesztelésen át az éles bevetésig a különféle versenypályákon minden fázisban gyorsabban hozzáférhet a motor alkatrészeinek életciklus-információit tartalmazó egységes adatforrásokhoz. Az egyes elemek teljes múltját (teszteredményeket, gyártási státuszt, készletezési és szállítási állapotadatokat) tartalmazó adatbázist a világ minden pontjáról közel valós időben lehet majd elérni, így a szakemberek megbízható elemzéseket végezhetnek a ciklusidővel, a tartóssággal, a teljesítménnyel, a javítási igénnyel, az esetleges cserével és a műszaki optimalizálással kapcsolatban. A szoftvereket szorosan integrálják a vállalat számítógépes tervezési (CAD) alkalmazásaival, ami garantálni fogja a cégen belül használt és a McLaren Mercedes csapattal megosztott alkatrészlisták, CAD-rajzok és egyéb műszaki dokumentációk magas szintű rendelkezésre állását és egységességét.

A projektcsapatok a mySAP PLM együttműködési eszköze, a cProjects segítségével kezelik majd az adatokat és a dokumentációt. Ez a program szoros együttműködést tesz lehetővé az érintett csapatok között a motorok alkatrészeinek összeszerelése, a verseny-előkészítés ismétlődő alapfeladatainak végrehajtása, valamint az új motorgenerációk középtávú optimalizálása és hosszú távú fejlesztése területén.

A SAP 1997 óta a McLaren Mercedes csapat vállalati partnere.

Címkék