Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egész nyáron fesztivál a Citadellán – ingyen sör, vattacukor és ünnepélyes örségváltás a Gellért-hegyen minden nap

Infovilág
A 2004. év a Citadella fennállásának 150. évfordulója. Ebből az alkalomból nyílt meg a Gellérhegyen a Citadella Fesztivál 2004 rendezvénysorozat. Az ünnepi alkalomból a város legszebb kilátója az 1800-as évek ruhájába öltözik, és a főkapu előtti téren megnyílik a monarchiaudvar.

A gyönyörű környezetben lévő teraszok, sörsátor, pavilonok korabeli megjelenést kapnak, június 20-án, vasárnap a közönséget, érdeklődőket korhű ruhákba öltözött árusok, artisták szórakoztatják. A látnivalók mellett, a Citadellán több új érdekesség várja a turistákat és a budapestieket, mint a Budapest Anno 1850-1940 szabadtéri fényképkiállítás, és ünnepélyes őrségváltás is lesz minden órában. A nyáron sokféle kézműves mester tart bemutatót, a helyszínen készült portékákat meg is lehet vásárolni.

Június 20-án, vasárnap reggeltől egészes késő estig a színes programok várják az érdeklődőket, a gyerekek élvezhetik a bohócműsort és az óriásbáb-előadást, a fiatalok latinos térzenét és a popkoncerteket hallgathatnak, miközben az idősebbek a szabadtéren sütött ökör ízletes falatjait öblíthetik le az ingyen sörrel. Emellett egész nap perec- és vattacukor-árusok, gólyalábas artisták, arcfestők, verklis és egyéb látványosságok színesítik a hangulatot, este a Moulin Rouge tánckara forró izgalmas műsorral szórakoztatja a közönséget.

Már megnyílt a Citadella legújabb látnivalója, a belső udvarban található második világháborús légvédelmi bunker. A felújított, új fény- és hangtechnikával felszerelt háromszintes óvóhely Budapesten egyedülálló látnivaló és a korhű felszerelésekkel berendezett bunker állandó panoptikumként és kiállításként látogatható.

Címkék