Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mercedes kisbuszt adományoz a vakvezetőkutya-képző iskolának a Budapest-Budavár Rotary Club

Infovilág

Az ünnepélyes átadásra szombaton, 11 órakor a Vakvezetőkutya-képző Iskolában kerül sor, cím: XXI., Budapest, Csepel, Dunadűlő út 206883. szám.

A helyszínen a Vakok és Gyengénlátók Szövetségének főtitkára, dr. Molnár-Erhart Katalin veszi át a járművet dr. Vizkelety Györgytől, a Német és ifj. Falvy Zoltántól, a Budapest-Budavár Rotary Club képviseletében. Egy Mercedes kisbuszról van szó, amelynek értéke kereken hárommillió forint, és amelyre a kutyák kiképzőhelyről kiképzőhelyre történő szállításánál sürgősen szükség van. Budapesten 1977 óta évente 20 kutyát képeznek ki vak emberek kíséretére, hogy azután ezek az állatok a mindennapi feladatok megoldásánál, mint pl. bevásárlás és séta segítsenek. Ehhez azonban szükség van a kölcsönös ismerkedés hosszú szakaszára, amelynél nagyon fontos a mobilitás. Éppen ezért az adományozott kisbusz nagy segítség az iskolának.

A Budapest-Budavár Rotary Club a vakok és gyengénlátók támogatását tartja egyik legfontosabb céljának. A klubot 1990-ben alapították, 33 tagja van. A nemzetközi Rotary Club részeként elkötelezte magát a jótékonysági tevékenység mellett és Budapesten a többi között a „Látás nélkül tapintható” projektért felelős, amely lehetővé teszi hogy vak emberek számára a műemlékek modellek segítségével „kézzelfoghatóak” legyenek.

Címkék