Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Német ösztöndíjak magyar diplomások részére -- 1,4 millió € támogatás – Magyarország fontos partner a felsőoktatási cserében

Infovilág

„Nagyon jól működik az együttműködés és kiválóak a magyar ösztöndíjasaink“ -- állapította meg örömmel dr. Martina Schulze, aki a DAAD-nál a Magyarországi és Dél-Európai Regionális Referatúrát vezeti.

A DAAD, amelyet nagyrészt a német kormány finanszíroz, a német egyetemek és főiskolák közös intézménye. Több mint 75 éve létezik már ez az intézmény, és azóta többmillió ösztöndíjast támogatott. Feladata a külföldi egyetemekkel és főiskolákkal ápolt kapcsolatok támogatása, mindenekelőtt a hallgatók és tudósok cseréje által. Programjai valamennyi ország és szakirány előtt nyitottak, és mind a német fél, mind a külföldi oldal javára is szolgál.

A DAAD partnere Magyarországon a Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB). Mindkét intézmény elérhető az interneten a www.daad.de, illetve a www.scholarship.hu címeken. A DAAD-Tájékoztatóközpont a Goethe Intézet helyiségeiben található Budapesten, a VI. kerületi Andrássy út 24. szám alatt, és a (06 1) 374 40 76 telefonszámon meg a felixbub@daad.info.hu címen lehet elérni.

Címkék