Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kávéillatú október 1-je

Kávéillatú október 1-je
(Tudósítónktól)

Ma van a kávé világnapja: az 1862-ben alapított, bécsi székhelyű osztrák Julius Meinl cég jóvoltából egész nap minden vers – legyen az ismert, netán saját – fizetőeszközzé válik a kezdeményezéshez csatlakozott éttermekben és kávézókban.

A felhívás lényege: „Találkozz barátoddal személyesen, rendelj két kávét, írjatok egy verset, és cserébe a társad kávéját mi álljuk.”

A kávévilágnap kitalálói arra sarkallják a részvevőket, hogy a barátok váltsák költészetté kapcsolatukat! Ne felejtsenek el képet készíteni a közös versről és a fotót feltölteni erre a weboldalra azért, hogy a költeményből akár sláger születhessen!

A világméretű és rendhagyó kezdeményezés legfőbb támogatója a hazánkban gyakorlatilag az alapítása óta honos, patinás Julius Meinl cég, a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Meinléket erős kötelékek fűzik a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmód, hanem a művészekre és írókra gyakorolt serkentő hatása is közismert. Hazánk már a negyedik alkalommal csatlakozott a kávénapi felhíváshoz: országszerte 80 nagy múltú kávéház, cukrászda és más kávéforgalmazó helyszín csatlakozott a felhíváshoz.