Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. április 28. Az év 119. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739401. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ösztöndíjpályázat szegény kiválóknak

Ösztöndíjpályázat szegény kiválóknak
LigetPress

Országos ösztöndíjpályázatot hirdet a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az MKB Bank Zrt. (MKB), a Waberer's International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a 2018–19. tanévre az általános iskola 2–3. osztályos tanulói részére. A pályázat célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása. (Egykori boldog ösztöndíjas.)

Az országos ösztöndíjpályázat kiírása szerint évente 160 gyermek részesül összesen 63,6 millió forint támogatásban. Jelenleg a megüresedett helyekre lehet pályázni. A támogatók folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatást egészen a diploma megszerzéséig folyósítják az ösztöndíjra jogosultaknak.

A pályázati űrlap és a kért dokumentumok postára adásának határideje: 2018. szeptember 28., éjfél. A pályázatokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat címére (1066 Budapest, Teréz krt. 24.) várják, a jelige: „Ösztöndíj”, a pályázó neve és lakcíme (megyével együtt). A várhatóan nagy számú jelentkezés miatt csak a nyerteseket értesítik az eredményről.

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan tanuló, aki a pályázati feltételek mindegyikének megfelel:

– a 2018–19. tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul,

– a 2017–18. év végi tanulmányi eredménye jeles vagy kitűnő, a magatartás- és a szorgalom-értékelést is figyelembe véve (ahol csak az van, a szöveges értékelés is megfelel),

– családjában az egy személyre jutó átlagjövedelem nettó havi 46 000 Ft-nál keveebb, a családi pótlékot is beleértve. (A pályázónak mellékelni kell a munkáltatói igazolást, szociális rászorultságot igazoló dokumentumot.)

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról. További információ kérhető munkaidőben a Wendler.Baross@gyermekmento.hu e-mail címen vagy a  06 1 475 70 12-es telefonszámon.