Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Európai Szolidaritási Testület: a Bizottság új pályázata

Európai Szolidaritási Testület: a Bizottság új pályázata
Infovilág

Az Európai Bizottság felhívja az érdekelt feleket, hogy terjesszenek elő az Európai Szolidaritási Testületben megvalósítandó kezdeményezésötleteket. Az uniós költségvetésből 44 millió euró áll rendelkezésre a kiválasztottak költségeinek fedezésére.
 
E felhívás – amelyet a jövőben továbbiak is követnek – 2020 végéig legalább 100 000 fiatal számára teszi lehetővé, hogy részt vegyen a testület tevékenységeiben.
 
A szolidaritási célú, hosszabb távú egyéni önkéntes munka, szakmai gyakorlat és foglalkoztatás mellett a következő kezdeményezések támogathatók:
 
A szervezetek rövid távú (2 héttől 2 hónapig terjedő időtartamú) projekteket kínálhatnak önkéntesek csoportjainak. A szervezeteknek először minőségi védjegyet kell szerezniük, amelyért bármikor folyamodhatnak az Erasmus+ nemzeti irodához, illetve – bizonyos esetekben – az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökséghez intézett kérelem benyújtásával.
 
A forrásokra nem csupán az uniós tagállamokban székhellyel rendelkező állami és magánszervezetek pályázhatnak. Az Európai Szolidaritási Testület portálján regisztrált fiatalok is lehetőséget kapnak arra, hogy legalább öt résztvevőből álló csoportot hozzanak létre, és saját maguk kezdeményezzenek fiatalok által irányított szolidaritási tevékenységeket. (A teljes közlemény itt olvasható.)
 
Az Európai Szolidaritási Testület megerősítése: Navracsics, Oettinger és Thyssen biztos együttes nyilatkozata (2018. június 27.)

Tájékoztató: The European Solidarity Corps in Action (Hogyan működik az Európai Szolidaritási Testület?)

Európai Szolidaritási Testület: a Bizottság több mint 340 millió euró összegű finanszírozást javasol, hogy 2020-ig 100 000 részvételi lehetőséget biztosítson az érdeklődők számára

Európai Szolidaritási Testület: pályázati felhívás és útmutató (angolul)

Az Európai Szolidaritási Testület portálja