Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megbukott az SAP a Lidlnél?

Megbukott az SAP a Lidlnél?
Infovilág

A Haszon magazin ma reggeli hírösszefoglalójában a «Megbukott az SAP a Lidlnél» cím alatt olvastuk: "A Lidl már 500 millió eurót költött a világ vezető integrált vállalatirányítási rendszerére (SAP), de meglehet, mindez kidobott pénz volt. A tesztelés Ausztriában, Észak-Írországban és az Egyesült Államokban zajlott, és a jelek szerint nem hozta meg a várt eredményt.

Egy belső vállalati levélben ugyanis a Lidl arról tájékoztatta az alkalmazottait, hogy a szoftver használatával a célok „nem érhetők el ésszerű erőfeszítéssel”. Így a jövőben a diszkontcég a saját megoldására támaszkodik. A kudarc rendkívül káros lehet az SAP számára, amelynek ágazatspecifikus megoldásait több mint 120 országban 32 ezer vállalat használja, kis- és közép-vállakozások, illetve nagyvállalatok egyaránt."

A „Hallgattassék meg a másik fél is!" elve és gyakorlata szellemében szerkesztőségünk kérte az SAP Hungary Kft. véleményét a fentiekkel kapcsolatosa. A magyar leányvállalat válasza:

„A Lidl és az SAP több éve dolgozik együtt sikeresen, és a jövőben is ennek folytatását tervezik. Bár a Lidl nem folytatja a mostani projektet, ez semmilyen módon nem befolyásolja a meglévő szoros kapcsolatot és a többi területen lévő együttműködést."