Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 30. Az év 121. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739403. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Ipar 4.0 jegyében: területfejlesztési díjat kapott a Bosch hatvani gyára

Az Ipar 4.0 jegyében: területfejlesztési díjat kapott a Bosch hatvani gyára Az Ipar 4.0 jegyében: területfejlesztési díjat kapott a Bosch hatvani gyára Az Ipar 4.0 jegyében: területfejlesztési díjat kapott a Bosch hatvani gyára
(Tudósítónktól)

Ünnepi külsőségek között adták át a Heves Megyei Közgyűlés által 2012-ben meghirdetett Telekessy István területfejlesztési díjat a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. számára; a kitüntetést Horváth Attila műszaki ügyvezető igazgató vette át. A közgyűlés ezzel a díjjal fejezi ki megbecsülését azoknak a gazdálkodó szervezeteknek, amelyek a múlt években kiemelkedő és (meg)újító terület- és vidékfejlesztő tevékenységet folytattak. (Képek: Bosch)

A hatvani gyár a Bosch-csoport legnagyobb gépjármű-elektronika gyáraként húsz éve működik és mára a térség legnagyobb munkaadója. A gyár kiemelt figyelmet fordít a több mint 4800 munkavállalója és családjai mellett a helyi intézmények támogatására is.

A képen: Horváth Attila a kitüntetéssel.

A Bosch helybe hozza az oktatást: a 2016-ban alapított hatvani közösségi főiskola sikeresen működik, ebben a tanévben 45-en csatlakoztak az oktatási rendszerhez. A vállalat együttműködik a helyi alapítványokkal és civil szervezetekkel, és lehetőségei szerint támogatja is őket.

A Bosch hatvani gyárában az automatizált vezetés fejlesztéséhez készülnek technológiai eszközök és alkatrészek: elektromos vezérlők kormány-rendszerekhez, háromféle radarrendszer. Az elektromobilitás területén is kiemelkedőt produkálnak a hatvaniak: a Bosch legnagyobb, hibrid áramátalakító egységét.

Az utóbbi időszak egyik kiemelkedő beruházása is a Bosch nevéhez fűződik a megyében: a hatvani logisztikai park egyúttal a Bosch egyik meghatározó logisztikai központja lesz. A készülő létesítmény a Bosch közép-kelet-európai logisztikai tevékenységeit kapcsolja hálózatba a legmodernebb Ipar 4.0 technológiák segítségével.