Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ez is Bécs: közös temető házi kedvenceknek és gazdáiknak

Ez is Bécs: közös temető házi kedvenceknek és gazdáiknak
EuroCommPR*Bécs

Temető nyílt az osztrák fővárosban, ahol a gazdik és kedvenceik közös nyughelyre lelhetnek. Az új urnahelyek a Bécsi Központi Temető (Zentralfriedhof) egy elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók. (Képek:  APA/Hoermandinger)

Ausztriában összesen hárommillió állattartó van, Bécsben pedig minden második háztartásban él bejelentett háziállat. A hűséges társakkal közösen eltöltött évek után sok állattulajdonos szeretne méltó nyughelyet kedvenc háziállatának. Az összesen öt négyzetkilométeres területen a 46 temetőt üzemeltető Friedhöfe Wien GmbH most új típusú sírhelyekkel bővítette kínálatát: ezentúl közös síron osztozhatnak a városi állattartók és kedvenceik. A legújabb urnahelyek Bécsi Központi Temető elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók.

„A Bécsi Állattemető megnyitását követően több olyan kérés érkezett a városlakóktól, hogy alakítsunk ki olyan temetőket, ahol a gazdik és kedvenceik közös sírhelyet kaphatnak. Az új iránt fogékony Bécs követni kívánja az új trendeket és örülök, hogy az állattartók kívánságait a Friedhöfe Wien megvalósította.“ – nyilatkozta Bécs egyik önkormányzati tisztségviselője a temető átadóján.

A sírkert kialakításakor külön figyelmet fordítottak a hagyományos sírhelyek, valamint a gazdik és hűséges társaik számára fenntartott urnahelyek szétválasztására. Az egy négyzetméteres, egyedi urnahelyekben összesen nyolc állati vagy emberi urna helyezhető el. A házi kedvencek hamvasztása a Bécsi Állatkrematóriumon keresztül igényelhető, a közös sírhelyek pedig 490 euróért tíz évre bérelhetőek, majd meghosszabbíthatóak.