Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Van megoldás akkor is, ha csődbe megy az utazásszervező

Van megoldás akkor is, ha csődbe megy az utazásszervező Van megoldás akkor is, ha csődbe megy az utazásszervező
(Tudósítónktól)

Azok, akik most fizetik be nyári utazásuk előlegeit valamelyik irodában, júliustól az eddiginél nagyobb biztonsággal számíthatnak arra, hogy az utazásszervező fizetésképtelensége esetén is viszontlátják a pénzüket. Egy új biztosításfajta pedig garanciát nyújt ilyen esetekben a külföldön rekedtek hazautaztatására is. Ez a védelem azonban semmilyen módon sem helyettesíti a klasszikus utasbiztosítást – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A július 1-jétől életbe lépő, az utazási csomagokkal kapcsolatos uniós szabályozás hazai átültetését a magyar jogalkotó arra használta fel, hogy újragondolja az utazásszervezők vagyonibiztosíték-rendszerét. Az igénybe vételére akkor van szükség, ha az utazásszervező fizetésképtelenné válik – amire a legutóbbi nyaralási idényben is volt példa.

Az új szabályozásban a mostanáig egységes fedezet két részre bomlik. A vagyoni biztosíték (ami lehet bankgarancia, biztosítás vagy pénzbeli letét is) júliustól kizárólag a befizetett előlegre, illetve részvételi díjakra nyújt fedezet. Ha azonban az utazási csomagban a szállítás is benne van, akkor az utazásszervezőnek biztosítást kell kötnie az utas esetleges kényszerű kint tartózkodása és hazautaztatása költségeire. E fedezetek meglétéről az utazásszervezőnek kötelezően tájékoztatnia kell az utast – még a szerződéskötés előtt.

A pótlólagos garancia azonban csak csőd esetén véd, semmilyen módon nem helyettesíti a hagyományos utasbiztosítást. Ha tehát július 1-je után bárkit baleset ér, megbetegszik, esetleg a poggyászával adódnak gondok, továbbra is csak akkor számíthat a biztosítótársaságok segítségére, ha van utasbiztosítása. Mivel pedig a becslések szerint még ma is csak nagyjából minden második külföldre utazó él ezzel a lehetőséggel, sokan csak a baj bekövetkezte után szembesülnek azzal, hogy a költségeket saját maguknak kell állniuk.

A földrészünkön utazóknak bizonyos védelmet szavatol sürgősségi esetekben az Európai Egészségügyi Kártya (EEK) is, amelyet érdemes kiváltani. Ám tisztában kell lenni azzal, hogy ez csak az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban használható – ami több, mint az Európai Unió, viszont nem fedi le a teljes kontinenst. Különösen a Balkánra utazóknak érdemes előzetesen tájékozódniuk, hogy választott úti céljukban elfogadják-e a kártyát. Az EEK segítségével a felmutatója csupán azokhoz a szolgáltatásokhoz juthat hozzá ingyenesen, illetve esetleg bizonyos önrész megfizetésével, amelyeket az adott ország a saját társadalombiztosítása részeként nyújt az állampolgárainak. Az Európai Egészségügyi Kártya nem tartalmazza a poggyászbiztosítási, jogvédelmi, felelősségbiztosítási fedezeteket, valamint az olyan szolgáltatásokat sem, mint a kinti orvosi ellátás vagy egy esetlegesen szükségessé váló hazaszállítás.

Mindezeket egy átlagosnak mondható, Európán belül napi néhány száz forintért már megvásárolható utasbiztosítás azonban magában foglalja; általában a több százezer forintos összköltség mellett a kiadás 2–5%-ért már megvehető az utasbiztosítás.