Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kiválasztották az év tanárait

Kiválasztották az év tanárait
(Tudósítónktól)

A tanári pálya az egyik legnagyobb elismerést érdemlő hivatás – jelentette ki Tóth Melitta, a piacvezető tiniportál,  a kozepsuli.hu szerkesztője ma „Az év tanára” díjak átadásán.  A díjazottakra a pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot. A jelöltek közül egyetemi oktatókból álló szakmai zsűri választotta ki azokat, akikre szavazni lehetett a közösségi médiában.

Angyal Adrienn a hédervári Timaffy László Tagiskolában tanít fizikát és matematikát. Mindig is igyekezett bizonyítani: létezik szigorú és szerethető matematikatanár. Vallja, hogy a tanárnak segítenie, meghallgatnia és nagyon-nagyon szeretnie kell a diákokat – miközben elfogadja őket olyannak, amilyenek. Pedagógusként a legnagyobb sikerének azt tekinti, hogy sok szeretetet kap vissza a gyerekektől. Vallja: a közös munka is könnyebb, ha jó a kapcsolat tanár és diák között.  

Deák Magdolna a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőben oktat magyar nyelvet és irodalmat, pedagógiai kommunikációt, valamint módszertant. Sok mindent kipróbál, újít. A kooperatív tanulási metódusokat ötvözi a dráma- és élménypedagógiai módszerekkel. Vallja, hogy a jót kell keresni mindenben és mindenkiben, mert a jó építő, teremtő erő. Jó tanár–diák kapcsolat nélkül nem lehet fegyelmi problémákat megoldani, önálló tanulásra motiválni, hitelesnek lenni. Pedagógusként egyik legnagyobb sikerének tekinti,  hogy a pályán töltött 20 éve alatt képes volt a folyamatos szakmai, emberi fejlődésre, megújulásra.

Kende Sára a budapesti Pais Dezső Általános Iskola magyar nyelv- és irodalomtanára 11 éve oktat. A jó tanár–diák-kapcsolatot tartja a legfontosabbnak az oktatói pályán. Miként a felnőtteknek, akként a gyermekeknek is szükségük van arra, hogy meghallgassák őket, és ez a fejlődés, a jobb hatásfokú oktatás egyik kulcsa – véli.  Pedagógusként nagy értéknek tartja, amikor a tanórán véletlenül anyának szólítják, és  nem Saci néninek.

Kiss Beáta a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium igazgatónője magyar nyelv és irodalmat, valamint művészettörténetet tanít már 25 éve. Pedagógusfamíliába született, gyermekkorától természetes volt, hogy tanár lesz ő is.  Fontosnak tartja a tehetséggondozást és a felzárkóztatást, sok időt tölt együtt tanítás után is a diákjaival. Pedagógusként legnagyobb sikerének azt tekinti, hogy sok diákja tanul tovább jó eredményekkel az egyetemeken.