Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bécsbe naponta akár 28-szor

Bécsbe naponta akár 28-szor
Infovilág

Április 26-tól újabb csatlakozásokat kínál a FlixBus a környező nagyvárosok irányába; sűríti bécsi, zágrábi, ljubljanai és krakkói járatait. Június közepétől akár fél óránként indít buszt Bécsbe. Zágrábot is kiemelt figyelemben részesíti a nemzetközi közlekedési vállalat a napi hat járatával, miután ez a leggyorsabb tömegközlekedési lehetőség a horvát fővárosba, ugyacsak e hét csütörtökétől.

Az osztrák fővárosba az eddigi átlagosan 15 helyett naponta húsznál is több zöld busz indul Budapestről, június közepétől pedig akár napi 28 lehetőségből választhatnak a két főváros között utazók.

Arany László, regionális ügyvezető igazgató elmondta, hogy az általa képviselt társaság tavaly megkétszerezte az utasforgalmát Magyarországon. A Budapest–Bécs-csatlakozás jelenleg az európai FlixBus-hálózat 10 legforgalmasabb összeköttetése között szerepel az utasszámok alapján. „A szolgáltatás fejlesztésével, a rugalmas indulási lehetőségekkel az idén szeretnénk az eddiginél is népszerűbbé tenni a környezetbarát buszos utazást Magyarországon.”

A bővítésnek köszönhetően a bécsi reptérrel is sűrűsödik az összeköttetés, április végétől a forgalmas napokon 15 busz a schwechati termináloknál is megáll majd.

A Zágrábba a leggyorsabb tömegközlekedési lehetőséget kínáló FlixBus a horvát főváros felé is kétszeresére növeli a buszok számát, a hónap végétől akár napi 6 alkalommal is igénybe vehetik az utazók a szolgáltatást. Emellett Ljubljanába, Grácba és Krakkóba is egyel több busz indul majd naponta.

A használóbarát digitális megoldások kínálata a FlixBus üzleti modelljének szerves része a társaság öt évvel ezelőtti alapítása óta. A menetrend tavaly óta elérhető Google Maps-ben, nemrég pedig a FlixBus – az első buszos szolgáltatóként – a Google asszisztens-rendszerébe is integrálta foglalási rendszerét.

Az utasok gyors és könnyű hozzáférést kapnak a csatlakozásokhoz, menetrendekhez, aktuális árakhoz egy egyszerű kérdés feltevésével. Amikor a keresett utazást megtalálták, hangvezérléssel foglalhatják le jegyeiket. A FlixBus funkció először angol, német és francia nyelvterületen lesz elérhető mintegy 800, a FlixBus szolgáltatásához kapcsolódó mintakifejezéssel.

A jegyek természetesen továbbra is elérhetők online és az ingyenes magyar nyelvű mobilalkalmazásban, illetve több mint 250 magyarországi értékesítő partnernél.