Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hadd üljek melletted! – segítenek a Magyar Színház barátai

Hadd üljek melletted! – segítenek a Magyar Színház barátai
(Tudósítónktól)

A nézők segítségével, azzal, hogy a saját jegyük mellé fél áron vettek még néhány jegyet ajándékba, hogy a turai „Mint a Többi Ember” Közhasznú Alapítvány által pártfogoltak megnézhessék a minap a SunCity – a Holnap Tali! musicalt. A turai otthonban értelmileg akadályozott emberek élnek, akik nagyon ritkán jutnak el színházba, köztük volt olyan is, aki most először járt színházban. (A képeket Renner Tamás készítette.)

A Pesti Magyar Színház nézői lehetővé tették számukra az élményt és még azt is, hogy együtt örüljenek a nézőtéren. Hiszen azok, akik a turaiaknak jegyet vettek ugyancsak ott ültek a nézőtéren, ez a HÜM, azaz „Hadd üljek melletted!”, a hátrányos helyzetűek színházlátogatását segítő program lényege.

Hadd üljek melletted! – a kezdeményezés jelmondata és a nézők komolyan vették a kérést. A turaiak úgy érezhették magukat, mint a többi ember. Ha van közhaszon a világon, akkor ez biztosan az.

A Magyar Színház HÜM-kezdeményezésének vezetője, Tóth Cecília esélyegyenlőségi felelős a délutáni előadás után könnyes szemmel köszönte meg a segítők készségét és bejelentette: a program folytatódik.

A HÜM-jegyeket a pesti, Dalszínház utcai jegyirodában és a Magyar Színház pénztárában lehet megvenni. Mindkét helyen azt is megmondják, melyek azok az előadások, amelyek a HÜM-program részeként látogathatók.

A Pesti Magyar Színház-i kezdeményezésének kedvezményezettjei voltak máris a Vakok Iskolájába járók, a gyengénlátó és a Burattinó-iskolások, a Rákospalotai Lánynevelő gyámolítottjai, a NENESZ-hez (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért) tartozó nevelőotthonok lakói, továbbá a Vakok Szövetsége, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ); valamennyien baráti nézőként, kedvezményes jegyekkel élvezhették az előadásokat.