Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Összefogás a gyerekek digitális oktatásáért

Összefogás a gyerekek digitális oktatásáért
(Tudósítónktól)

Tízezernél több gyermek részesülhet az év végéig fiatalokra szabott, digitális képzésben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület és a Microsoft Magyarország jóvoltából. A résztvevők megismerkedhetnek a biztonságos internetezés alapszabályaival, elsajátíthatják a programozás alapjait is. (A kép forrása: msdn-blog)

A Microsoft ’Digital Skills for Youth’ nemzetközi program CashGrant pályázatán az idén először nyert magyarországi civil szervezet: a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 24 millió forintot fordíthat magyar gyerekek digitális készségeinek fejlesztésére, azon belül is a még biztonságosabb internethasználat oktatására. 
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője. Szakemberei, oktatói 2009 óta évente több mint kétezer internetbiztonsági interaktív foglalkozást tartanak országszerte. A kereken 100 szakember, közte számos önkéntes, minden korcsoport számára elérhető előadásai és interaktív foglalkozásai nagyban hozzájárulnak a különböző generációk tudatos internethasználatához.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programját a Microsoft ’Digital Skills for Youth’ nemzetközi program CashGrant pályázat segítségével bővíti, így a gyerekek (köztük hátrányos helyzetű gyermekek is) nem csak az online biztonságról tanulhatnak, hanem elsajátíthatják a kódolás alapjait is, a legjobbak pedig egy mélyebb ismereteket nyújtó továbbképzésre is lehetőséget kapnak. 


A ’Digital Skills for Youth’ a Microsoft Magyarország fiatalok oktatását támogató tevékenységének csupán egyik ága. A cég a múlt tanévben több mint ezer diáknak tartott oktatást a biztonságos internethasználatról: a Microsoft önkéntes szakemberei és a Microsoft Student Partner programban részt vevő egyetemi hallgatók beszélgettek általános és középiskolásokkal a lehetséges veszélyekről, és arról, hogy miként védekezhetnek ellenük.