Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Elolvasásra ajánljuk: „Így csalt Orbán vejének cége”

Elolvasásra ajánljuk: „Így csalt Orbán vejének cége”

Látványos újságírói bravúrt vitt végbe a 24.hu portál munkatársa, Kerner Zsolt. Azután, hogy sikerült hozzájutnia az OLAF jelentéséhez, be is mutatja, miként csalt Magyarország többszörös miniszterelnökének a veje, Tiborcz István. A 24.hu újságírójának ma kora reggel megjelent írása szerint „a szervezett bűnözés feltételeinek is megfelelhet az a szisztéma, amit az unió csalás elleni hivatala feltárt az Elios-ügyben”. (Foto: Facebook)

Kerner megállapítja: „különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, ha bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el, 5 évtől akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Még ez a lehetőség is benne van az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) jelentésében, amely az Elios Innovatív Zrt. tarolásának hátterét vizsgálta a 2009 és 2014 között kiírt uniós finanszírozású közvilágítási pályázatokon.

Az ügyet különösen kényessé teszi, hogy a cég Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségében állt. Az OLAF-vizsgálat kezdetén is ez volt a helyzet, csak néhány hónappal később, 2015 áprilisában szállt ki belőle. (Előzőleg a Simicska Lajos-féle Közgép befolyása is érvényesült a cégben.) A teljes cikk itt olvasható, tessék kattintani!

Kiszúrta az OLAF szemét Tiborcz cégének csalásgyanúja. Ezt már Szalai Bálint, az Index munkatársa állapítja meg a percekkel ezelőtt megjelent írásában, majd így folytatja: „Piszok nagy csalások és szervezett bűnözés gyanújára figyelmeztette az Elios közbeszerzései miatt Magyarországot az uniós pénzek elcsalása elleni független hivatal, az OLAF. Nálunk indul is eljárás, mint ahogy mindig, csak jellemzően a mi ügyészségünk sose talál semmi érdekeset végül a nagy értékű korrupciógyanús ügyekben, az egész hátterének például itt olvashat utána.

Ugyanezzel a témával foglakozik a Népszava tudósítása is, amely a címében megállapítja: "A kormány segített a Tiborcz-cégnek a csalásban".