Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ezért sem építenek atomerőművet a németek: akku nélkül is teljesen önellátó napenergia-rendszer

Ezért sem építenek atomerőművet a németek: akku nélkül is teljesen önellátó napenergia-rendszer Ezért sem építenek atomerőművet a németek: akku nélkül is teljesen önellátó napenergia-rendszer Ezért sem építenek atomerőművet a németek: akku nélkül is teljesen önellátó napenergia-rendszer
Infovilág

Felvillanyozta az E.ON a fotovoltaikus és napenergia-piacot. A társaság az első energiavállalat, amely olyan energiatárolási megoldást kínál ügyfeleinek, amelyhez nincs szükség akkumulátorra. Mostantól a napelemcellás rendszerek üzemeltetői korlátlan mennyiségben és közvetlenül betáplálhatják a megtermelt energiát az E.ON SolarCloud rendszerébe.

A virtuális áramfiók nemcsak otthonról érhető el a helyi energiaigény kielégítésére, hanem más helyekről is. Az E.ON elsőként tette elérhetővé ezt a merőben újszerű terméket az energiapiacokon Német- és Olaszországban. A vállalat már egy éve kínálja felhőszolgáltatását, de a megoldás eddig csak az E.ON Aura akkumulátoros tárolórendszerrel együtt volt elérhető. Ebben a változatban az üzemeltető által termelt napenergia csak akkor jut el a felhőbe, amikor az Aura tárolórendszere már megtelt. Az új rendszer minden eddiginél egyszerűbb és kényelmesebb. Az ügyfelek megtakaríthatják a fizikai tárolóeszköz beszerzésének és telepítésének a költségeit, illetve a karbantartást is. Mindenekelőtt pedig lehetőséget kapnak arra, hogy a saját maguk által megtermelt energiát a felhőben kedvező feltételekkel félre tegyék a téli időszakra, és így teljes mértékben fotovoltaikus energiával elégítsék ki energiaigényüket. Megszűnik tehát a hatékonyságveszteség.

Az E.ON SolarCloud (felhőmegoldás) további lehetőségeket nyit meg a hőszivattyúk vagy az elektromos autók tulajdonosai számára is. Ez egyértelművé teszi az elektromos energia jelentőségét olyan területeken, mint a közlekedés és a fűtés – mondta el tudósítónknak Karsten Wildberger, az E.ON igazgatósági tagja.

Az E.ON SolarCloud szolgáltatásával csak a németországi piacon több mint 1,6 millió napenergia-rendszer működik. Az E.ON és a Google Sunroof szerint még legalább 10 millió olyan háztető van Németországban, mely alkalmas lehet a napemelemes rendszerek telepítésére.

Az E.ON különböző konfigurációkban kínálja a terméket. Az alapváltozatban a fotovoltaikus rendszer csatlakoztatása havi 30,99 euróba kerül. Azok is megvásárolhatják az E.ON új megoldását, akik továbbra is akkumulátorral szeretnék üzemeltetni a rendszerüket. Az E.ON folytatja sikeres és jól megalapozott együttműködését a SOLARWATT német akkumulátorgyártóval. A tárolótartályt is bármikor fel lehet újítani.

Az E.ON Essenben, az E-World energiakereskedési vásáron mától mutatja be innovatív termékét.