Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Játékszálloda apró vendégeknek – Koboldok söre, MiniPolisz koktél

Játékszálloda apró vendégeknek – Koboldok söre, MiniPolisz koktél
Elek Lenke

A mindössze 25 négyzetméteres Danubius MiniHotelnek egyetlen franciaágyas szobája van, és alig három hét alatt épült fel a budapesti MiniPolisz interaktív játszóházban. A szállodába felnőttek csak lehajtott fejjel tudnak belépni. Valamennyi berendezési tárgy, így a mini foteles recepció és a mini bárszékes lobby bár is megszólalásig hasonlítanak az igazi szállodákban megszokott bútorokhoz. Viszont ott aludni nem lehet, mivel valójában egy különleges játszótér.

A játékhotelt gyerekek üzemeltetik és gyerekek látogatják, egy budapesti interaktív játszóházban, a MiniPoliszban. A 3–12 évesek néhány órára megtanulhatják, hogyan működik egy szálloda, és annak háttéripara. A mini város éppen aktuális lakói bevásárolnak, pizzát sütnek, kukásautót vezetnek, fogorvosnak állnak, virágot ültetnek, eladóvá vagy fodrásszá válnak, sőt, szállodát üzemeltetnek, vagy ha arra támad kedvük, szállodai vendégek lehetnek.

Interaktív, játékos tanítás folyik itt oktató foglalkoztatók közreműködésével. A gyerekek megismerkednek a vendégfogadással, a szállodai recepciós, a londiner, a szobalány, a pincér vagy éppen a szállodaigazgató munkájával.

A kellékek is valódiak: mint például a cégéres munkaruhák, szállodai nyomtatványok, bejelentőlapok, a pihenni vágyó vendégek kívánságait kielégítő szolgáltatások teljesítése. A bár kínálatában az itallapon a Koboldok söre és a MiniPolisz koktél is szerepel, és búcsúajándékként valamennyi látogató hazavihet egy kilincsre akasztható emléket is.

A főszereplő persze a játék: a mini hotel hétköznapjait átszövi a díjnyertes Sárkánykalandok meséskönyv-világa, a szobai tévén nézhető meséken át a szabad szobára váró kis vendégek várakozási idejét megkönnyítő sárkányos rejtvényekig, színezőkig.

A Danubius MiniHotelt Görgey-Szabó Ildikó belsőépítész látványos tervei alapján a Rush Bt. építette meg.

Címkék