Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Budai bazárban a gasztronómia fekete aranya

Budai bazárban a gasztronómia fekete aranya
Elek Lenke

Harmadik alkalommal az idén február 16–18. között rendezi meg a világ egyik leghíresebb kávémárkája nagyszabású gasztronómiai rendezvényét, a Nespresso Atelier-t. A háromnapos esemény a kávé és a csúcsgasztronómia jegyében fog telni. (A kép forrása: http://yesicannes.com)

A rendezvény egy nyolc Michelin-csillagos vacsorával zárul a budai Várkert-bazárban, ahol az ország legjobb séfjei és szakértői mellett magyar és olasz mesterszakácsok ételeit is megkóstolhatják a szerencsés vendégek. A gasztronómiai remekekben a kávé lesz a főszereplő, így a vendégek megismerhetik, hogy miként használják a legjobb séfek egyedülálló módon a kávét, mint alapanyagot – akár egy főétel ízesítésére. Emellett a résztvevők megleshetik az ételek elkészítését, sőt, maguk is kipróbálhatják a séfek fortélyait.

A rendezvényen hazánk legelismertebb gasztronómiai szakemberei gondoskodnak arról, hogy a szokatlan párosítások igazán meglepő formában jelenjenek meg a tányéron. A séfek olyan kombinációkkal készülnek, amelyek íz, illat és látvány szempontjából is minden eddiginél izgalmasabb és persze „kávésabb” világot teremtenek majd.
Európa legjobb séfjei adnak tehát randevút egymásnak az eseményen, csupa Michelin-csillagos sztárok, köztük Sárközi Ákos (Borkonyha), Mészáros Ádám (ONYX étterem), Tiago Sabarigo (COSTES Downtown), Nicola Portinari (La Peca), Enrico Cerea (Da Vittorio), valamint Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar, továbbá neves borszakértők, bártenderek és kávé-nagykövetek.

A rendezvény alkalmával a Nespresso Gastro Experience Center is várja az érdeklődőket. Az interaktív kiállításon a világmárka klubtagjai személyesen, ízek és illatok mentén tapasztalhatják meg a kávé és a gasztronómia kapcsolatát.