Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bécs: talált tárgyak egy helyen

Bécs: talált tárgyak egy helyen
EuroCommPR*Bécs

Bécs szeretné megkönnyíteni azok dolgát, akik elveszítették valamilyen értéktárgyukat. Ezért mostantól egy központi helyen, a Fundservice Wien-ben őriznek minden olyan tárgyat, amit utcán, tömegközlekedési eszközön találtak meg.

Mindegy, hogy hol veszett el a pénz, irattárca, esernyő, telefon, számítógép, aktatáska stb., mostantól egy helyen lehet és célszerű keresni. Bécs város ugyanis összevonta a különféle illetékességi körökhöz tartozó talált tárgyak osztályait, és egyetlen, központi helyen gyűjti össze ez elveszett értéktárgyakat. A tulajdonosok gyors felkutatása végett a központi Fundservice-nek ráadásul közvetlen hozzáférése van a központi lakcím-nyilvántartóhoz, így az elvesztett – és megtalált, leadott – iratok akár 1-2 napon belül visszajuthatnak gazdájukhoz.

Bécsben évente sok tízezer értékes tárgy, dokumentum kallódik el útközben. Tavaly például csak a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien járatain 30 ezret hagytak el az utazok. A talált tárgyak osztályainak múlt év végi összevonásával a tulajdonosok dolgát szeretnék megkönnyíteni, akiknek mostantól elegendő egyetlen helyen érdeklődniük elvesztett/elhagyott értékeik után.

A becsületes megtalálónak továbbra is több lehetősége van, hogy leadja a talált tárgyakat: kis értékűek esetén akár a Wiener Linien munkatársaihoz is fordulhat.

Az osztrák fővárosban ezen kívül összesen 100 Fundbox (talált tárgyak doboza), illetve személyes ügyfélszolgálat is fogadja a talált tárgyakat. Ezek elsősorban a rendőrörsök közelében találhatók, és megtalálhatók a wien.at weboldal térképén is. A nagyobb értékűek, pl. pénztárcák, fényképezőgépek, mobiltelefonok és ékszerek viszont csak személyesen adhatók át az ügyfélszolgálatokon vagy a központi telephelyen.

Zentrales Fundservice

1050 Bécs

Siebenbrunnenfeldgasse 3.

Telefon: 00 43 1 4000 8091

Nyitva hétköznaponként 8-15,30 óráig, csütörtökönként 8-17,30 óráig.