Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Csőbomba robbant New Yorkban

Csőbomba robbant New Yorkban
Barát Tamás (New York)

Ma reggel, helyi idő szerint 7 óra 25-kor házi készítésű csőbombát robbantott fel egy 27 éves férfi New York egyik legforgalmasabb pontján, a buszpályaudvaron – két metróállomás közötti föld alatti átjáróban – jelentette gyorshírben a világváros rendőrsége. Az elkövetőn kívül három ember sérült meg – szerencsére csak könnyebben. (Kép: market_watch)

A rendőrség az elkövető szándékairól – e tudósítás írásakor – még nem nyilatkozott, az azonban biztosan állítható, hogy terrorcselekményről van szó.

A legfrissebb rendőrségi jelentés csak annyit közölt, hogy a buszpályaudvari robbantás gyanúsítottja, a bangladesi származású és Brooklynban élő Akayed Ullah azt mondta a rendőrségnek, hogy az eszközt a munkahelyén készítette el. Az elkövető az robbantás egyik sérültje, aki égési sérüléseket szenvedett és jelenleg rendőrségi őrizetben egy New York-i kórházban van.

New York polgármestere, Bill de Blasio kijelentette: szerinte a robbantás terrorakció volt. New York állam kormányzója, Cuomo úgy kommentálta a robbantást, hogy „kezdetleges technológiájú eszköz” robbant fel a busz-pályaudvaron.

Tudósítóként szerettem volna a helyszínre menni, de elővigyázatosságból azoknak a metrójáratoknak a közlekedését korlátozták, amelyek az autóbusz-pályaudvar elérésére szolgálnak. Ez leginkább a legforgalmasabb metróállomás a Times Square környékét jelenti.

Illusztrációnk a New York-i autóbusz-pályaudvaron korábban készült felvétel: