Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kezdődhet az e-motorok gyártása Győrött 

Kezdődhet az e-motorok gyártása Győrött 
(Tudósítónktól)

Az Audi Hungaria felkészül a vállalat történetének legújabb korszakára: 2018-ban megkezdődik az e-motorok sorozatgyártása Győrött. Az első gyártóberendezéseket máris beillesztették a gyártási folyamatba. Az elektromotorok jövőbeni sorozatgyártását három új vizsgálópad is támogatja a motorfejlesztésen.  

Az Audinak 2020-ra már három elektromos autója jelenik meg az utakon. Az Audi Hungaria jelenleg benzin- és dízelmotorokat gyárt a Volkswagen konszern harmincnál több telephelye számára, emellett az Audi csaknem teljes motorpalettája Győrött készül.

Az Audi Hungaria első e-motorjait egy 8500 négyzetméteres csarnokban állítják elő, ahova mostanában telepítik az első gyártóberendezéseket, robotokat, valamint a csavarozó- és mérőállomásokat. E helyütt elsőként alkalmazzák a merőben újnak számító a moduláris gyártást. Az erőforrásokat gyártószigeteken, moduláris elv alapján készítik. Annak ellenére, hogy a gyártási sorrend előre meghatározott, a moduláris gyártás az eddiginél több útvonalat és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé. Az alkatrészeket vezető nélküli szállítási rendszerek mozgatják az állomások között, amelyek lézerszkennerek segítségével tájékozódnak a csarnokban, újfajta algoritmusok alkalmazásával. 

Az Audi Hungaria munkatársai képzéseken vettek részt, hogy alaposan megtanulják teendőiket. Mostanra az e-motorgyártás gyakorlati szakértőivé váltak. A sorozatgyártás előkészítése mellett a győri Audi-gyár az e-motorok számára három új vizsgálópadot helyezett üzembe az e-motorok kipróbálására és tartós terhelése céljából.