Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Euroscola-játék: irány az Európai Parlament

Euroscola-játék: irány az Európai Parlament
Infovilág

Megkezdődött az Euroscola-játék 2017. őszi fordulója. Játszani és nyerni november 6. és 17. között lehet az euroscola játék oldalán.

Az Euroscola-programban, az Európai Parlament támogatásával, évente körülbelül 300 magyar középiskolás diák látogathat el az Európai Parlamentbe, hogy az EP munkájával megismerkedjen és egy napra az EP-képviselők bőrébe bújhasson, miközben nyelvtudását is gyakorolja. A résztvevők bevezető előadást hallhatnak az európai integráció fő állomásairól, ezt követően a diákok maguk is munkacsoportokat alakítanak, más tagországbeli diákokkal, és parlamenti vitákban tárgyalják meg az uniós kérdéseket. A vita lezárása után természetesen döntést is hoznak, hiszen így teljes a folyamat modellezése.

A programon a megadott időszakban az online játékban nyertes iskolák vehetnek majd részt. Egy iskolából 24 diák (16-18 éves) és 2 kísérő tanár utazhat, évente egy alkalommal. A programon részvételhez angol, francia vagy német nyelvtudás szükséges, hogy a 28 országból érkező diákok közös nyelvet használva tudjanak együtt vitázni és felszólalni. Az Európai Parlament a kiutazást anyagilag támogatja. A programban 16-18 éves középiskolások vehetnek részt.

A programmal kapcsolatos hasznos linkek

Az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodájának oldala
Az Euroscola központi honlapja (angol, német és francia nyelvű)
Linkgyűjtemény a felkészüléshez (angol, német és francia nyelvű)
Egy Euroscola-nap videón (angol, német és francia nyelvű)
Magyar résztvevők beszámolói