Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nemzetközi egyetemi szövetség alapító tagja az óbudai

Nemzetközi egyetemi szövetség alapító tagja az óbudai
(Tudósítónktól)

Magyarországot egyedül képviseli az Óbudai Egyetem abban az újonnan alakult nemzetközi egyetemi szövetségben, amelynek célja, hogy kínai és közép-európai műszaki egyetemek együttműködve egymással, közösen dolgozzanak kutatási és innovációs projektek kialakításán, jövőbeli technológiák fejlesztésén. 

A Pozsonyi Műszaki Egyetem és a kínai Tianjin Egyetem kezdeményezésére kilenc kínai, valamint tíz közép-európai egyetem, köztük egyedüli hazaiként az Óbuda Egyetem szándéknyilatkozat aláírásával megalapította az Alliance of China-Central European Universities (ACCEU) nevű nemzetközi egyetemi szövetséget. Pozsonyban az Óbudai Egyetem képviseletében Nádai László professzor, rektorhelyettes írta alá az ACCEU létrehozásának szándéknyilatkozatát. 

Az alapítók célja olyan multilaterális platformok kialakítása, amelyek segítik az egyetemek közötti együttműködést, közös kutatási és innovációs kezdeményezéseket, valamint hogy támogassák az egyetemek közötti hallgatói és oktatói mobilitást. Az ACCEU napjainkban sokakat foglalkoztató olyan témákra keres választ, mint például az okosautók és okosvárosok kialakítása, megújuló energia, energiahatékonyság, mobilkommunikációs hálózatok kiépítése.