Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Példás kezdeményezés a bécsi mobilitási labor

Példás kezdeményezés a bécsi mobilitási labor
EuroCommPR*Bécs

Megkezdte működését az osztrák főváros mobilitási laborja, a Thinkport VIENNA. A kizárólag áruszállításra és logisztikára összpontosító, új ötleteket megvalósító műhely megnyitóján a tom-tom fantázianevű elektromos könnyű-gépjármű is bemutatkozott a nagyközönségnek.

A Bécsi Agrártudományi Egyetem, a BOKU és a Bécsi Kikötő, a Hafen Wien még áprilisban jelentette be, hogy kizárólag áruszállításra és logisztikára összpontosító mobilitási labort hoz létre Bécsben. Az osztrák közlekedési minisztérium támogatásával megvalósuló beruházás, a Thinkport VIENNA célja, hogy a gazdasági szereplők olyan új technológiák kifejlesztésében és tesztelésében működhessenek együtt, amelyek környezetbarát megoldást kínálnak a városi áruszállítás kihívásaira.

A minap megnyílt Thinkport VIENNA a Freudenaui kikötő területén kapott helyet. Ez alkalommal mutatkozott be a nagyközönségnek a RocknRolla Rental Concepts GmbH elektromos könnyűgépjárműve, a tom-tom. A kisautónak a gyárakban, ipartelepeken vehetik nagy hasznát, mivel teljesen a vevő igényeire szabható: tetszés szerint áruszállító vagy személyautó. A két kivitelben kapható, 45, illetve 80 km/ó csúcssebességgel közlekedő jármű egy tonnányi terhet bír el és egy töltéssel 150 kilométert tud megtenni.

Az innovációs műhelyként is működő Thinkport VIENNA megnyitóján ki lehetett próbálni a Heavy Pedals teherbiciklijeit, a Scania Österreich pedig a teherautók legújabb nemzedékét mutatta be, amelyet korábban az európai szakújságírókból álló zsűri az „az év teherautójának" választott. Az InnoFAIR  kiállításon fiatal vállalkozások, fejlesztők és szervezetek mutatkoztak be és kínáltak bepillantást a jövő formatervezésébe.

A Thinkport VIENNA a jövőben is mindenki előtt nyitva áll, hogy a kezdő, gyorsan növekvő cégek, önkormányzatok, logisztikai és kereskedelmi vállalatok közösen fejleszthessék ki, és valós körülmények között tesztelhessék és értékelhessék az új ötleteiket, koncepcióikat.