Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Másodpercenként 22 gigabit letöltés mobilon

Másodpercenként 22 gigabit letöltés mobilon
(Munkatársunktól)

Az Ericsson és a Magyar Telekom már az 5G jövőt készíti elő, az 5G New Radio közös demonstrációjával 800 MHz-es sávszélességen. Az magyarországi első 5G-kapcsolat 22 Gb/mp letöltési sebességet ért el.

Mindenekelőtt a szakember olvasóinkat érdekelheti a hír, amely szerint ma az Ericsson budapesti K+F Központjában mutatták be a svéd gyökerű világcég magyar mérnökei azt a legújabb mobil rádiós fejlesztést, amely megfelel a 3GPP előzetes 5G New Radiora (NR) vonatkozó szabványának. 

A bemutató 15 GHz-es frekvencia-sávban zajlott és 800 MHz-es spektrumot használt. A New Radio integrált rádiótechnikája a jelenlegi technológiákénál húszszor gyorsabb letöltési sebességre alkalmas. Az NR szabvány ráadásul nyalábolásra is képes, így igen nagy sebességen képes az adattovábbításra pont–pont között.

Bár az 5G hálózatok látványos elterjedése 2020 előtt aligha várható, az erre alkalmas termékek kereskedelmi termékek fejlesztése és próbája, a frekvenciasávok kijelölése folyamatos.

Az Ericsson óriási üzleti potenciált lát az 5G-ben és arra számít, hogy 2026-ig 582 milliárd dollár piaci lehetőséget teremt majd, valamint a bevételek 35%-os növekedését teszi lehetővé.

5G készenléti kutatás 2017-ben

 

Címkék