Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 7. Az év 128. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739410. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megjelent az Új Népszabadság

Megjelent az Új Népszabadság

Hamarosan, október 8-án összegyűlnek azok, akiknek fontos volt szakmailag a legyilkolt Népszabadság. Addig már az interneten elérhető lesz az Új Népszabadság blog. Ezt a blogot én, Kereszty András szerkesztem. Én vagyok a felelős szerkesztő.

Ahogy annak idején, 1989–90-ben, amikor nekigyürkőztünk a barátaimmal, hogy egy pártlapból hiteles újságot csináljunk. A blogot – reményeim szerint – nem én írom. (Írok majd bele, de keveset). Meghívom viszont ide a régi profi kollégákat, és azokat a fiatalokat, akik azóta értek profivá, hogy elhagytam a lapot.

Kemény leszek. Csak azokat az írásokat engedem az Új Népszabadság felületére, amelyek szakmai szempontból alkalmasak erre. Amelyek akár a The New York Times-ban is megjelenhetnének. Ez nem egy agóra. Piactér. A cikkeket nem lehet kommentálni. Aki hozzá akar szólni, küldjön e-mailt az ujnepszabadsag@gmail.com-ra. Az érdekeseket megjelentetjük az olvasói levelek között.

Terveim szerint közlünk külpolitikai, belpolitikai, gazdasági, kulturális, sport témájú írásokat. Persze, napi híreket nem, arra ott az index. Riport és publicisztika, glossza és kommentár a mi műfajunk. És karikatúra. Marabu, Békési Joe már küldött rajzot. Érkeznek az első kéziratok. Honoráriumot nem fizetek.

De itt sajtószabadság vár és egy jó közösség. És a legfőbb, érkezik az olvasótábor. Az első nap több mint 1000 olvasónk volt. Ma, a második napon – amikor ezt írom – délben már 700-nál tartunk.

Kérem a szakma jeleseit és a fiatal törekvőket, tiszteljenek meg kézirataikkal.

Az írásokat, a rajzokat erre a címre várom: ujnepszabadsag@gmail.com