Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Samu-nap Vértesszőlősön

Samu-nap Vértesszőlősön
(Tudósítónktól)

Augusztus 19-én, szombaton 10 órától este hat óráig megtekinthető a Magyarországon feltárt legidősebb emberi maradvány Vértesszőlősön, a Magyar Nemzeti Múzeum régészeti bemutatóhelyén.

Ki volt Sámuel, és hogy hány éves valójában? Hol élt? Hogyan élt? Kik voltak a társai? Milyen volt a lakhelye, a környezete? Milyen állatokkal találkozhatott? Milyen eszközöket használt? Ismerte-e a tüzet? – Ez a nap és helyszín az azonnali válaszok alkalma!

A Magyarországon feltárt legidősebb emberi maradvány, a Sámuel néven ismert előemberi tarkócsont lelőhelyén múzeumi szakemberek egész napos programsorozattal várják a látogatókat. Sámuel „születésnapját”, vagyis az egyedülálló régészeti lelet előkerülésének évfordulóját már harmadik alkalommal ünnepelheti a település lakóival és a közelről s távolról érkező közönséggel együtt a régészeti bemutatóhely. A kellemes, ligetes környezetben gyerekek és felnőttek is részesei lehetnek a régészeti sétáknak, a kalandos kutató ösvénynek és a felfedezős játékoknak.