Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 13. Az év 134. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739416. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pártok támogatottsága és politikusok népszerűsége, 2017 július

Pártok támogatottsága és politikusok népszerűsége, 2017 július
Publicus Intézet

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, július 1318. között, 1001 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését.  Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot csökkenve 25 százalék. Az MSZP, valamint a Jobbik tábora is egy-egy százalékpontot csökkent, így a pártok támogatottsága 13, illetve  10 százalék. 

2017_07_ppref_idosor.pngA Fidesz szavazóinak száma a múlt a hónapi nökvekedés után, most egy százalékpontot csökkent, és így 25 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is magas.

Az MSZP-támogatottság öt hónapi változatlanság után egy százalékpontot csökkent, és most 13 százalék. A párt szavazóinak aktivitása némileg csökkent.

A Jobbik támogatása a múlt hónapban egy százalékpontot növekedett, most pedig csökkent, így 10 százalék. A párt támogatottsága egy éve a 1011 százalékos sávban van. A Jobbik támogatóinak aktivitása azonban most némileg növekedett.

A többi párt támogatottsága nem változott. Az LMP és a DK támogatottsága változatlanul 33 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban nem érte el az egy százalékoat, és most sem sikerült ez a Párbeszédnek, és az MLP-nek sem. A Kétfarkú változatlanul 1 százalékon áll, a Momentum Mozgalom támogatottsága április óta 2 százalék. A bizonytalanok aránya két százalékpontot növekedve 41 százalék.

2017_07_pol_nepsz.pngOrbán Viktor (Fidesz) népszerűsége a múlt hónapi két pontos növekedés után, mostkét pontot csökkent, így 40 pont. Ez januárhoz képest összesen kilenc pontos visszaesés.

Botka László (MSZP) népszerűsége a ebben a hónapban is két pontot csökkent, így 39 pont. Ez januárhoz képest egy pontos csökkenés Orbán és Botka között a különbség továbbra is hibahatáron belüli.

Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége a múlt hónapi két pontos növekedés után, most két pontot csökkent, és így 34 pont. Ez januárhoz képest három pontos növekedés.

Gyurcsány Ferenc (DK) nem változott, 18 pont. Ez januárhoz képest három pontos csökkenés.

A kutatás eredményeiről további részletek, például biztos szavazók preferenciái és az országban zajló folyamatokkal való elégedettség változása a szombaton megjelenő Vasárnapi Hírekben találhatók.