Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Joggal vagy szabad! – A TASZ felhívása

Joggal vagy szabad! – A TASZ felhívása
TASZ-sajtóközlemény

Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvezető igazgatója, a civil érdekvédő szervezet nevében felhívással fordult a magyar társadalomhoz. Hangoztatja:

a múlt pár hét a civiltörvény parlamenti szavazásáról és életbe lépéséről szólt és arról, hogy polgári engedetlenségbe kezdünk, mert meggyőződésünk, hogy a jogsértő törvény el fog bukni.

Felhívása ekként folytatódik: „Ám eközben is azon dolgozunk, hogy azoknak a jogait védjük, akiket elnyom a hatalom. Támogasd a munkánkat, hogy minden jogsértésnél ott legyünk és megvédhessük a magyar állampolgárokat a hatalom túlkapásaival szemben.

Mindenki dönthessen a saját életéről!

A gondnokság alatt álló, fogyatékossággal élő emberek helyett gondnokuk döntheti el, hogy hol és kivel élhetnek, hogy mit dolgozhatnak, vagy éppen megszülethet-e a gyermekük. Mi azért dolgozunk, hogy ezt a gyakorlatot váltsa fel a támogatott döntéshozatal rendszere, amelyben a fogyatékossággal élők maguk dönthetnek az életüket érintő kérdésekben, megfelelő támogatás mellett. Legújabb kiadványunkkal abban segítünk, hogy az érintettek minél tájékozottabbak legyenek a témában. Lapozd te is végig!

Egy törvényes tüntetést se lehessen betiltani!

A rendőrség 2015-ben, Angela Merkel látogatásakor egy TEK által elrendelt területlezárásra hivatkozva „függesztett fel” egy Kossuth-téren zajló tüntetést. Emiatt a demonstráció szervezője segítségünkkel beperelte a BRFK-t. A Kúria most egyetértett velünk: a területlezárás nem azt jelenti, hogy a lezárt területen ne lehetne tartózkodni, vagy akár tüntetni is. A döntés véget vethet annak a jogszerűtlen rendőrségi gyakorlatnak, amely egy törvényes tüntetés betiltásával és a gyülekezési szabadság kiüresítésével jár.

Elég a diszkó-razziákból!

2017. június 10-én este a rendőrség razziát tartott az Aurórában. Az ombudsman már 10 évvel ezelőtt törvénytelennek minősítette a „diszkórazzia” nevű gyakorlatot, melyben a rendőrség válogatás nélkül igazoltat és drogtesztre kényszerít fiatalokat. Az Aurórában olyan gyógyíthatatlan betegeket is előállított a rendőrség, akiknek a fájdalmaik enyhítésére egyedül a kannabisz jelent megoldást. Ingyenes jogsegélyt biztosítottunk azoknak, akiket jogsérelem ért és segítettünk megfogalmazni panaszukat a rendőrségi intézkedéssel szemben. Emellett kiállunk a gyógyászati kannabisz legalizációja mellett.

Köszönjük, hogy mellettünk álltok!

Nektek köszönhetően sikeresen zárult projektünk a MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjában (KAP): összegyűlt a kitűzött 1 millió Forintos összeg Gyerekkel vagyok című kampányunkra. Ennek során arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a gyerekeknek és szülőknek milyen jogaik vannak akkor, amikor a gyermekük kórházi kezelést kap. A kórházak gyakorlatának felmérése mellett a szülőknek szóló tréningeket tervezünk a jogaikról, valamint a gyermekbarát kórházak jó gyakorlatait is bemutatjuk.

Köszönjük, mindazoknak, akik ránk gondoltak felajánlásukkal! Ha szeretnéd támogatni a munkánkat, és még nem állítottál be rendszeres adományt, most legyél Te is a Szabadság Részvényese!