Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kihívás: Legyél te is informatikus! – Diákok írtak 16 ezer programkódot

Kihívás: Legyél te is informatikus! – Diákok írtak 16 ezer programkódot
Infovilág

A „Kihívás” online kalandjátékkal hívta versenyre az IT iránt érdeklődő középiskolásokat és tanáraikat kódolási a Telekom Csoport „Legyél te is informatikus!” programja. Tekintettel a nagy érdeklődésre az első három helyezettnek járó jutalmakon túl különdíjat is átadott a zsűri.

A Kihívásban részt vevő 9–12. osztályosok, tanári segédlettel, játékos módon, kódolási ismereteik birtokába mérhették össze tudásukat más iskolák diákjaival. Olyan feladatokat kellett megoldaniuk, amelyek megkövetelik az algoritmikus gondolkodást, miközben könnyen elsajátítható programozói ismeretekre is szükség volt. A csapatoknak egy saját fejlesztést is kellett készíteniük, és a megoldására ki kellett hívniuk a versenyben szereplő többi iskola egyikét. Az így írt programokat zsűri értékelte. A versenyen 4255 konzolparancsot írtak be a diákok, és 16 400 sornyi programkód született meg. (A nyertesek a képen.)

A verseny első helyezettje a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium csapata lett. Jutalma a tárnyereményeken kívül az, hogy az általa írt utolsó feladatot a fejlesztők beépítik a ma nyilvánossá tett játék befejező pályájaként. Második lett a békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István két tanítási nyelvű Középiskola csapata, a harmadik helyen a budapesti Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium diákjai végeztek.

A T-Systems Magyarország különdíját a nagykanizsai Batthyányi Lajos Gimnázium csapata kapta: részt vehetnek a nyáron a T-Systems Ötletcampus szellemi alkotótáborban.