Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Manchester után – a helyzet változik?

Manchester után – a helyzet változik?
Kocsis Tamás

Ma  már talán kevés az olyan értelmes politikus legalább Európában, aki nem tudja, hogy nagyobb a baj, mint valaha is hitték, de ettől még reménytelen, hogy belátható időn belül  érdemi megoldás szülessék arra a két világkórra, ami nem ikertestvér, csak rokon: az új népvándorlásra és az iszlámhoz kötődő terrorizmusra. (A Daily Mirror felvétele.)

Olyan közös döntések kellenenek a megállításához, ami azok érdekeit sértené a leginkább, akik a járványokat okozták!

Nekünk talán az a szerencsénk eddig, hogy még senknek sem jutott eszébe: II. András is keresztesháborúskodott ott évre pontosan 800 esztendeje, ahol ma a  legnagyobb és ahonnan a legjobban terjed a tűzvész. Most viszont túl sokszor szereplünk a témában, csak észre ne vegyék olyan helyeken is, ahol a legkevésbé volna jó számunkra terrorügyekben. Még szélárnyékban vagyunk a többi közép-kelet-európaival egyetemben, akik egyébként nem voltak gyarmatosítók, és egészen mostanáig  inkább csak emigránsokat adtak a világnak, nem behurcolt vagy  jobb életet remélő bevándorlókat.

Theresa May számára Manchesterrel együtt a diadalmas brit választás a pillanatnyi fő cél, és a Londonnak legkedvezőbb Brexit stratégiailag az első. A német Angela Merkelnek és a "vadiúj" francia Marconnak pedig ugyancsak a parlamenti választás a  mindennél fontosabb. Orbánnál meg mindent  mindent megelőz folyamatosan a hatalom megőrzése, legalább is 2018 utánra mindenképpen...A

Az Európai Unió pedig mindettől (is) olyan, amilyennek látjuk: lassú viz, de  mintha partot sem mosna...

Így most éppen Trump kapkod a leglátványosabban össze-vissza.