Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Diszkrét megfigyelők, új kamerák

Diszkrét megfigyelők, új kamerák
(Tudósítónktól)

Az IP-alapú videómegfigyelési piac vezető vállalata, az Axis Communications a Las Vegas-i ISC West 2017 biztonsági kiállításon bemutatta új, moduláris kamerákból álló AXIS FA-sorozatát, amelynek modelljei rendkívül diszkrét megfigyelésre alkalmasak.

 

Az Axis moduláris FA-sorozata külön-külön kínált FA54 központi egységet, sztenderd lencsével szerelt FA1105-öt, illetve a pinhole lencsével készülő FA1125 szenzoregységet, valamint az FA4115 jelű dóm-modellt (varifokális lencsével) tartalmazza. A gyártó szerint FA-termékcsalád tagjai (a nemzetközi összehasonlítás alapján) gazdaságos és rendkívül diszkrét beltéri megfigyelésre alkalmasak négy, egymáshoz közeli, de egy kamerarendszerrel lefedett területen. Az AXIS FA54 központi egység streamelési képességei folytán 1080 p-s full frame HTDV-felvételeket készítenek, miközben a négy összekapcsolt szenzor egyetlen IP-címet használ.

A rögzítés az Axis Forensic WDR (wide dynamic range) technológiájával történik, amelyet a gyártó kifejezetten a gyenge fényviszonyokra fejlesztett ki. Az AXIS FA54 emellett támogatja a fejlett videóanalitikát, és HDMI kimenettel is rendelkezik a magán- vagy közcélú monitorra történő képtovábbításhoz, amely főként a kereskedelmi egységekben használatkor ideális megoldás. Az érzékelők elég kicsik ahhoz, hogy akár sima felületekbe illeszkedve helyezzék el őket, az eszközök szemmagasságban is telepíthetők például bejáratokkal szemben, és még így sem nem vonják magukra a figyelmet. A szenzoregységek 8–15  méteres kábelekkel kapcsolódnak a központi egységhez (AXIS FA54).

Erik Mårtensson, az Axis Communications moduláris kamerákért felelős munkatársa elmondta: „Azzal, hogy leválasztottuk az érzékelő egységet a kameratestről, a szenzorok jól illeszkednek kicsi, szűk helyekre is, lehetővé téve ezzel a diszkrét megfigyelést. A tűhegynyi szenzoregység rendkívül hasznos bejáratok megfigyelésére, ahol az emberi arcról szemmagasságban készült képre van szükség. Az FA-sorozattal egyszerre több területet is megfigyelhető egyetlen, nagy teljesítményű kamerarendszerrel”.

A beltéri megfigyelésre kifejlesztett Axis P1367-tel, valamint a kültéri felhasználásra tervezett P1367-E és Axis P1368-E hálózati kamerákkal bővült az Axis széles körben használt fix kamerasorozata, amely ideális megoldást kínál a köztéri megfigyelés és a közlekedési célú felhasználás mellett a kereskedelmi környezetben alkalmazásra is. A fejlett fényérzékenységű, minden eddiginél jobb képminőségű és nagyobb rögzítési képmező-arányú kamerák 4K felbontású képet készítenek nagy nyílt terekről – állomások utasfogadó csarnokairól, nagy forgalmú közterekről vagy éppen parkolókról – változó fényviszonyok mellett is.

Az Axis P1367/-E támogatja a CS és az i-CS optikákat, a 4K-s P1368-E-t viszont már eleve i-CS lencsékkel készítik. A P1367-E és a P1368-E kültéren tesz jó szolgálatot könnyű csatlakoztatásának, kábelezésének köszönhetően, nagy teret adva ezzel a további lencsék használatához.