Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az A3 multifunkcikra tesz a HP – csábító ár, környezeti figyelem

Az A3 multifunkcikra tesz a HP – csábító ár, környezeti figyelem
(Munkatársunktól)

Hagyományosan értékes és érdekes bemutatót tartott ma kora délután a szaksajtó munkatársai számára Mayer János, a HP Inc Magyarország Kft. technikai konzulense abból az alkalomból, hogy a HP, a nyomtatóipar elismerten világelső vállalata megkezdte legújabb típusú A3 multifunkciós nyomtatóinak szállítását a világ nyolvannál több országába. 

Meghökkentő adatot is közölt a szakember: 54-féle termékváltozatról van szó, hogy az A3-asokat értékesítők akár személyre szabott megoldásokat kínálhassanak partnereiknek. A minden eddiginél szélesebb választék átalakítja a nyomtatási élményt: amellett, hogy a rendszer fejlett biztonsági megoldásai egyedülállóak a piacon, a HP PageWide (teljes lapszélességű) technológia megfizethető árú színes nyomtatást kínál, miközben a HP Smart Device Services technológia pedig minden eddiginél hosszabb aktív üzemidőt szavatol.
Mayer János (a szakmában ő a Janó, sőt, „a Jani” is – tekintettel elképesztően alapos tudására) idézte Tuan Trant, a HP Inc. irodai nyomtatási megoldásokért felelős üzletágvezetőjét: „Célunk, hogy A3 multifunkciós nyomtatóink olyan átütő technológiát és nyomtatási eljárásokat biztosítsanak partnereinknek, amelyek minden aktuális és jövőbeli igényüket kielégítik. Új piaci trendet teremtettünk..." 
 
Mayer János részletesen szólt az új termékkategória fejlett biztonsági kialakításáról és a nyomató-hálózatok rafinált védelméről. „A piacon elérhető legfejlettebb biztonsági funkciókkal látták el őket, tekintettel arra, hogy egyre gyakoribbak a nagyvállalati nyomtatókat célzó támadások. Nyugodt lelkiismerettel kijelenthetjük, hogy a HP új eszközei a világ legbiztonságosabb nagyvállalati nyomtatóinak tekinthetők. A nyomtatási biztonság lehet az egyik legsürgetőbb fejlődési terület a termékgyártók számára.” A szakértő leszögezte: a HP nagyvállalati multifunkciós nyomtatóinak átfogó biztonsági megoldásai magas fokú védelmet szavatolnak minden céges eszköznek, adatnak és dokumentumnak, segítik a modern támadások kivédéséhez nélkülözhetetlen biztonsági rétegeken alapuló rendszer kialakítását.

A HP ma bemutatott multifunkciós A3 nyomtatóinak teljes termékkínálata – beleértve a három PageWide és a tizenhárom LaserJet platformot – együttműködik az új, felhő alapú HP Smart Device Services (SDS) szolgáltatással. Az SDS maximális aktív üzemidőt kínál a készülékek használóinak a legfejlettebb diagnosztikai szolgáltatások, a készülékre hangolt hibaelhárítás és a távoli beállítási megoldások révén.    
Újságírói kérdésre adott válaszból kiderült, hogy a HP PageWide Pro készülékek megfizethető árú színes nyomtatásra képesek a kategóriájukban elérhető a leggyorsabb nyomtatási sebességek mellett. Az egy- és a multifunkciós készülékek nyomtatási sebessége 35–60 oldal/perc között változik; mi több, akár 80 oldal/perc sebességig növelhető általános irodai üzemmódban – jegyezte meg Mayer János, hozzátéve: a PageWide-technológia valóban fenntartható megoldást kínál. A nyomtató ugyanis hétszer kevesebb energiát fogyaszt, mint a hasonló kategóriájú színes lézernyomtatók, miközben sokkal kevesebb hulladék származik a felhasznált nyomtatóanyagok és a hosszú üzeméletű fogyóeszközök csomagolásából.