Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bosch+Daimler: teljesen automatizált, vezető nélküli rendszeren dolgozik

Bosch+Daimler: teljesen automatizált, vezető nélküli rendszeren dolgozik
LigetPress

A Bosch és a Daimler együttműködésének a célja a teljesen automatizált, vezető nélküli járművek fejlesztése. A két vállalat máris megállapodott a fejlesztési szövetségről, hogy már a következő évtized elejére köznapi valósággá váljanak a teljesen automatizált (SAE 4. szint) és vezető nélküli (SAE 5. szint) járművek.

A szövetség közösen fejleszt majd szoftvereket és algoritmusokat a saját önvezető rendszerhez. A kezdeményezés a világ egyik vezető autógyártója, a Daimler átfogó járműipari szakértelmét ötvözi a világ legnagyobb autóipari beszállítója, a Bosch rendszer- és hardverismereteivel. Az ekként létrejövő szinergiák segítik, hogy ez a technológia mielőbb elkészüljön a gyártásra.

A teljesen automatizált, vezető nélküli városi járművekhez készített rendszerrel a Bosch és a Daimler javítani kívánja a városi forgalmat, növelni az utak biztonságát. A technológia – a többi között – vonzóbbá teszi majd az autómegosztást, az autóban eltöltött idő optimális kihasználását, valamint új mobilitási lehetőségeket nyit meg a jogosítvánnyal nem rendelkezők előtt. Az összefogás fő célja a gyártásra kész önvezető rendszer létrehozása, amelynek segítségével teljesen automatizálttá válhat a városok járműforgalma. A lényeg, hogy az autó menjen a sofőrhöz, és ne fordítva.

Egy előre meghatározott városi területen belül az emberek okostelefonjukkal kényelmesen rendelhetnek autómegosztást vagy automata városi taxit, amely értük jön és elviszi őket a kívánt helyre.

Címkék