Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szijjártó tömeggyilkos rezsimmel ír alá megállapodást – a Fülöp-szigeteki elnök hárommillió drogost akar elpusztítani

Szijjártó tömeggyilkos rezsimmel ír alá megállapodást – a Fülöp-szigeteki elnök hárommillió drogost akar elpusztítani
Kulcsár László

A Human Rights Watch is követi a drogháborút, s idézi Dutertét, aki megválasztása után így fogalmazott: „Hitler 3 millió zsidót ölt meg. Ma 3 millió drogfüggő van az országunkban. Örülnék, ha végezhetnék velük. Hitler ott volt a németeknek, én pedig itt vagyok a Fülöp-szigeteknek.” A Business World beszámolója szerint Szijjártó nem bírálta az államfő intézkedéseit, csupán annyit mondott, tiszteletben tartja a Fülöp-szigetek népének azt a jogát, hogy eldöntse, kit választ vezetőjének. Cserébe ő is elvárja, hogy mások se ítélkezzenek a magyar belpolitikáról.

A The New York Times épp most készített dokumentum-kisfilmet az ott folyó gyilkosságokról, ahol eddig több mint 7000 embert öltek meg.

Sírig tartó barátok – Horváth Kálmán jegyzete

 Nyugi, Anders Breivik, számíthatsz ránk, jövünk. Tudjuk, hiszen világgá kürtölted, hogy sivár környezetedben, a norvég börtönben, csupán a tévé és a komputer a társaságod, reggelente hideg a kávéd, kenyereden kevés a vaj, őrzőid unott arccal néznek, sehol egy kis figyelem, tortát a szülinapodon, tűzijátékot csak szilveszterkor látsz, lassan már az élettől is elmegy a kedved.

Nyugi, Anders, kedves barátunk, kis türelem, hamarosan felvidítunk. Derék, tisztességes, a nemzetinél is nemzetibb hazafiak gondolnak rád. Még nem tudjuk, kié lesz a megtiszteltetés, hogy meglátogathat, átadhatja népünk üdvözletét, alaptörvényünk bőrbe öltöztetett díszkötetét, és természetesen beszélhet a közös jövőnkről.

Lehet, hogy Németh Szilárd megy, vele birkózhatsz egy kicsit, nem kell erőlködni, mindig találsz rajta fogást. Talán Pintér Sándor, lesz közös témátok, nem először lát bombagyártót, de viselkedj, mert ha nem tetszel neki, akkor még a köztetek lévő szemkontaktust is letagadja. Esetleg Matolcsy György ugrik be hozzád, vigyázz, neki sok a dolga, eszedbe ne jusson nagyon marasztalni, megkedvelné a helyet, évekre ott maradna, mi meg nélküle kereshetnénk popsinkon a piros pettyeket.

Szijjártó Péter is esélyes, mostanában ő a bejáró ember, vele nemrég fogott kezet Fülöp-szigetek elnöke. Eredetileg Orbán Viktor akart Ázsiába utazni, de a vendéglátó megmondta, hogy a magasból mindenkit kilök a helikopteréből, aki az állam pénzét lopja, ezért a magyar kormányfő inkább a felcsúti kisvasútra szállt fel.

Rodrigo Duterte egyébként jó fej, neki a drogfogyasztó a migráns, soha nem tagadta, hogy nemcsak parancsra, hanem kedvtelésből is gyilkolt, a kerítésnél hatásosabbnak tartja a pisztolygolyót, és az éhes krokodilokat is szívesen eteti emberekkel. A kritikát nem szereti, „basszátok meg!” üzent magyarosan az ő Kossuth teréről a brüsszeli bürokratáknak. Több ezer áldozata, és a te 77 halottad, Anders, nagyszerű ajánlólevél a barátságunkhoz.

Mi a baltás Ramil Sahib Safarovot is kedveltük, az első adandó alkalommal küldtük vissza, no, nem az édes jó anyjába, hanem az övéi közé, ahol még nálunk is jobban kedvelik. Mi nem finnyáskodunk, sőt orrba verjük a finnyáskodó, az emberi jogokért óbégató civileket. Mi kötvényt árulunk a hozzád hasonló jó embereknek, ha nagyon akarnak, Moszkván keresztül is jöhetnek. A mi lelkünk a méregöntő, a családtagjaikat megnyomorító királyokért, a máglyát égető papokért, a kardozó, a nyilazó, a buzogányozó, a buzikat verő hősökért jajong, nem a kegyelemért.

Szóval, Anders, nyugi, nyugi! Izguljanak a Heineken-fogyasztók, a Soros-bérencek, a liberálisok. Mi megmondtuk, hogy hazudnak, lopnak, ofsoroznak, ha pedig sokat okoskodnak, akkor nemzetgyilkosként leplezzük le őket. Az pedig, tudják, mit jelent. Hiába bújnának el, mi a paplan alatt is megtalálnánk őket.

De ez téged, kedves Anders, ne zavarjon! Mi sok pénzt kapunk az uniótól, egy keveset neked is juttathatunk belőle. Majd a Tóni elviszi, a hátizsákjáról fel fogod ismerni. És, hogy az egész ne tűnjék föl könyöradománynak, esetleg korrupciónak, ellentételként írhatnál egy tanulmányt a fiatal szocik módszeres kivégzéséről. Ne hidd, hogy az enyészetnek dolgoznál, lennének olvasóid, egy kicsit nagyobb helyen, meg is látogathatnánk, szórakoztatnánk! Szólj, ha bővítik a börtönt, megyünk, 93 ezer négyzetkilométeren már mindannyian elférnénk...

Jönnek a magyarországi adószámok címmel közölt részleteket az Erdélyi Online portál arról, hogy elkezdték automatikusan kiküldeni a Romániában élő, de magyar állampolgárságot kapott személyeknek az adóigazolványukat, adókártyájukat. Első körben a kiskorúak kapják meg a dokumentumokat, mert valószínűleg nekik lesz rá a leghamarabb szükségük – fogalmazott a kolozsvári konzul. Például ha ösztöndíjjal tanulnak Magyarországon. Egyébként azoknak kötelező, akik magyarországi állandó lakhellyel is rendelkeznek és munkavállalók hazánkban. De bárki igényelhet, mert soha sem tudhatja, mikor lesz rá szüksége – hívja fel a figyelmet a portál.  

Az amerikai Breitbart News – ahol Donald Trump nemzetbiztonsági tanácsadója, Steve Bannon és Gorka Sebestyén is dolgozott – a magyar kormányt idézi, amelyik tagadja, hogy sok és súlyos visszaéléseket követtek volna el magyar hatóságok a menekültekkel szemben. Negyvennégy esetben vádat emeltek ugyan, de egyelőre csak két rendőrt ítéltek el erőszak miatt. Az egyiknek 425, a másiknak 1000 euró büntetést kell fizetnie. Eközben az Orvosok Határok Nélkül szervezet és számos civil, emberi jogvédő intézmény, amely a menekültek pártját fogja – azt állítja, hogy a menekültek kétharmadát érte bántalmazás vagy valamilyen atrocitás.

Ha Bécsben veszem meg a mosóport, sokkal hatékonyabb, mint amit Magyarországon veszek – állítja az utca embere Magyarországon. Interjúkból állított össze – most a Die Welt – egy anyagot arról, hogy a kormány állítása szerint is a multik rosszabb minőségű áruval terítik a magyar piacot. Volt olyan, aki a benzin minőségére, illetve a csokoládéra panaszkodott. Kovács Zoltán kormányszóvivő beszámolt arról, hogy folyamatosan ellenőrzik a neves márkák termékeit, és állítják össze azt a listát, amit Brüsszelbe fognak küldeni, hogy erre külön direktívákat tegyen közzé az unió. Egy svájci csokoládégyáros elkeserítőnek nevezte az alaptalan vádakat, mert ők például nem tesznek különbséget piac és piac között. Mindig ugyanazt a minőséget gyártják.

A riport ellenben sugallja, hogy a kis magyar vállalkozók nem tudnak érvényesülni a piacon. Majd megállapítja, lehet, hogy rosszabb minőségűek a nyugati termékek, de egyelőre ezt senki nem tudta konkrétan bizonyítani.

Az orosz Kommerszant újság épp a rossz minőségű élelmiszerekről írt, és megemlíti a magyar, kollagén tartalmú húsféléket is azok között, amelyeket például az Európai Bizottság is górcső alá vett még 2016-ban és megállapította, hogy helyenként egészségre ártalmas anyagokat tartalmaznak a kollagén tartalmú hústermékek, amelyek például szalmonellás megbetegedésekhez vezettek.

Címkék